Regaip Kandili

Diyanet-Sen Edirne Şube Başkan Mahmut Eroğlu, Regaip Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.

Diyanet-Sen Edirne Şube Başkan Mahmut Eroğlu, Regaip Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.

Eroğlu, mesajında, Regaip Kandili'nin rahmet, bereket ve mağfiret mevsimi olarak nitelendirilen üç aylara girildiğinin müjdecisi olduğunu belirtti.

Üç ayların dini hayata canlılık kattığını aktaran Eroğlu, şunları kaydetti:

"Bu özel aylar ve bu ayların içinde barındırdığı mübarek gün ve geceler, bizlere hızla geçen zamanın değerini idrak etmenin, durup düşünmenin, hayatın yoğun koşuşturması ve temposu içinde kendimize dönüp gönül alemine nazar kılmanın ve içe doğru bir yolculuk yapmanın imkanlarını sunar. Regaip Kandili vesilesiyle bir kez daha, başta yüce yaratanla olan bağlarımızı ve hayatımızı yeniden gözden geçirmeli, ahlak ve erdemin, doğruluk ve dürüstlüğün, paylaşma ve dayanışmanın, hak ve hukuka riayetin, barış ve kardeşlik içinde bir arada yaşamanın, yetime, öksüze ve kimsesize kol kanat germenin, fakir ve ihtiyaç sahiplerine vermenin, acı ve kederleri paylaşmanın, düşeni kaldırmanın, kutsal değerlere saygının insani erdemler bağlamında ulaşılabilecek en üstün değerler olduğunu hissederek, söz ve davranışlarımıza bu çerçevede yön verme kararlılığı içinde olmalıyız."

Reklam
Reklam

Muhabir: Cihan Demirci

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: