İSTANBUL, (DHA)- İSTANBUL İl Milli Eğitim Müdürlüğü Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürlüğü ve Nişantaşı Üniversitesi eğitim koçluğu üzerine bir sertifika programı düzenledi.
İki hafta boyunca süren eğitimlere üniversitenin Sadabad Kampüsü ev sahipliği yaptı. Program boyunca eğitim koçluğuna dair teorik bilgiler alan ve uygulamalar yapan Rehberlik Araştırma Merkezleri müdürleri ve rehber öğretmenler düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.
"REHBERLİKI VE ÖZEL EĞİTİME YAPILAN YATIRIMLAR ARTTI"
Katılımcılara sertifikalarını dağıtan İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Serkan Gür gerçekleştirdikleri programın odağında, Milli Eğitim Bakanlığı ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü uzmanları tarafından üretilen projelerin daha kolay hedefine ulaşabilmesi olduğunu söyledi. Nişantaşı Üniversitesi ile sürdükleri iş birliğinden oldukça memnun olduğunu dile getiren Gür, son zamanlarda özel eğitim ve rehberlik konularında daha fazla çalışma yapmaya başladıklarını belirtti. Özel eğitimin içinde işitme ve görme engelli bireylerin, üstün zekalı öğrencilerin, kaynaştırma öğrencilerinin yer aldığını ifade eden Gür, "Bakanlığımızın özel eğitim ve rehberlik alanına özellikle son zamanlarda çok büyük yatırımları var. Bu yatırımların sonucunu çok kısa bir süre içinde Türkiye olarak alacağımızı, buralarda okumaya çalışan öğrencilerimizin çok daha huzurlu bir şekilde yaşamlarına devam edeceğini umuyorum ve buna inanıyorum" diye konuştu.
"EĞİTİM KOÇLUĞU VE REHBLERLİK KAVRAMLARI BİRBİRİNDEN FARKLI"
Sertifika programının eğitmeni Etkin İnsan Gelişimi Enstitüsü Kurucusuİsmail Barış Özpazarcık eğitim koçluğu eğitimiyle psikolojik danışmanlık ve rehberlik arasındaki farklar hakkında bilgi verdi. Eğitim koçluğunun Türkiye'de yeni bir alan olduğunu söyleyen Özpazarcık, "Aslında tüm eğitim kurumlarının bir koça ihtiyacı var. Psikolojik danışmanlık ve rehberlikle koçluk karıştırılan kavramlar. Bunları ayırt etmek gerekiyor. Eğitim koçluğunun ana amacı öğrencinin kendi hedeflerine odaklanmasını ve kendi yaşam vizyonunu oluşturmasını sağlamak ve onun kendini yönetme becerisini geliştirmek. Bu noktada öğrencilerimizin kariyer süreçlerine, okul ve hayat başarısı süreçlerine nasıl katkıda bulunabiliriz üzerine çalışmalar yaptık. Çözüm odaklı teknikleri içeren bir programdı ve teoriden çok uygulamaya, tekniğe, yöntemlere ağırlık verdik" diye konuştu.
"REHBER ÖĞRETMEN SAYISI ARTMALI"
Rehber öğretmenlerin özellikle tercih dönemlerinde çok önemli bir noktada olduklarını ifade eden Nişantaşı Üniversitesi Rehberlik ve Kariyer Daire Başkanı Nazik Kösegil,"Tercih listelerinin doğru hazırlanması, meslekler hakkında doğru bilgiler verilmesi ve öğrencilerin yönlendirilmesi noktasında rehber öğretmenler çok önemli bir rol üstleniyor. Öğrenciler de onların yönlendirmelerini ciddi anlamda değerlendiriyorlar. Geçmiş yıllara göre Rehberlik Servislerinin önemi daha da arttı. Her okulda mutlaka rehber öğretmenler olmalı. Umarım ilerleyen yıllarda bu sayı daha da artacaktır" diyerek konuşmasını noktaladı.
(FOTOĞRAF)
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz