Rehin TIR şoförünün ailesi perişan

MERSİN (İHA) - Dün Irak'taki direnişçiler tarafından rehin alındığı duyurulan Türk TIR şoförü Mithat Çivi'nin Mersin'deki evinde matem var. Göz yaşlarına boğulan TIR şoförünün eşi ve çocukları, bir an önce Çivi'nin serbest bırakılmasını istedi.

Kuveyt merkezli Renay adlı şirket adına Irak'a yük taşıdığı sırada direnişçiler tarafından kaçırıldığı duyurulan Türk TIR şoförü Mithat Çivi'nin (50) Mersin'de ikamet eden ailesi perişan. 3 çocuk babası Çivi'nin evinde tam bir matem havası yaşanırken, çocukları babalarının kurtarılması için göz yaşları içinde yetkililere yalvardı. Kocasının 8 aydır bu şirkette çalıştığını belirten eşi Sevgi Çivi (48), en son bir ay önce Irak'a gittiğini belirterek, "Uzun zamandır gitmiyordu. 'Ortalık çok karışık. Ne gideceğim ne de para alacağım' diyordu. En son, şirket baskı yapmış 'gideceksin' demiş ve 1 ay önce gitti. Bir aydır kendisinden haber alamıyorduk. Kaçırıldığını televizyondan duyduk. Ne yapılması gerekiyorsa yapılsın artık. Ne geriyorsa yapıp biran önce kocamın getirilmesini istiyorum. 48 saat süre verdiler. Saatler bitmiyor" dedi.

Reklam
Reklam

TIR şoförünün oğlu Serkan Çivi ise babasının kaçırıldığını televizyondan öğrendiğini ifade ederek, "Televizyonda kimliği belirsiz bir kişi dediler. Ben görüntüleri görünce babam olduğunu anladım. Devletimizden babamı kurtarmasını istiyoruz. Ben bu devlet için kelle koltukta mücadele ettim, devlet de büyüklüğünü babalığını göstermeli. Devlet babalığını yapsın ve babamı kurtarsın. Devlet, 'biz buradayız' demeli. Artık canlar yanmasın. Evimizin direği" diye konuştu.
Kuveyt'teki firmaya da seslenen Serkan Çivi, "O şirket oradan çekilsin. Bu iş kötüye gitmesin. Irak'tan çekilmelerini istiyorum" şeklinde konuştu. Serkan Çivi, babasını rehin tutan örgüte ise onların içinde de baba olanın bulunduğunu ve babalarını bırakmalarını istedi.

Göz yaşlarına boğulan TIR şoförünün kızları Sevcan (20) ve İpek Çivi (12) ise titreyerek yaptıkları konuşmada, "Seni çok seviyoruz baba. Ne olur dön" diyerek hıçkırıklara boğuldular.

Çivi'nin eşi ve çocukları, babalarının televizyondaki görüntülerini görünce ise çığlık çığlığa bağırarak hıçkırıklara boğuldu.

Reklam
Reklam