Rehn: "Müzakerele 3 Ekim'de başlayacak"

DAVOS (İHA) - Avrupa Komisyonu'nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Oli Rehn, Avrupa Birliği'nin Türkiye ile müzakerelere planlandığı gibi 3 Ekim 2005'te başlayacağını söyledi. Rehn, Türkiye'nin 3 Ekim'e kadar politik ve ekonomik kriterini yürütmesi ve Ankara Antlaşması uyum protokolünü imzalaması gerektiğini belirtti.
İhlas Haber Ajansı'nın sorularını yanıtlayan AB'nin Genişlemeden Sorumlu Üyesi Rehn, Türkiye'nin AB'ye tam üyelik müzakerelerinin 17 Aralık'ta açıklandığı gibi 3 Ekim'de başlayacağını söyledi.
Rehn, müzakere sürecindeki bölümlere de değinerek bu bölümlerin bazılarının zorlu bazıların ise kolay geçeceğini, müzakerelerde diğer ülkelere yapılan protokolün uygulanacağını belirtti.
Oli Rehn, Davos'taki görüşmelerde, AB'nin Türkiye'yi politik ve kültürel açıdan daha iyi tanıması ve Türkiye'nin AB üyeliğinin gerekliliklerini daha iyi anlaması için çalışmalarda bulunduklarını söyledi.
Türkiye ile AB arasındaki yol haritasının gayet açık olduğunu ifade eden Rehn, AB'nin 3 Ekim'den önce Türkiye'den başka bir ön koşul istemeyeceğini ancak Türkiye'nin özellikle politik ve ekonomik kriterlerdeki reformlarını sürdürmesi ve Ankara Antlaşması uyum protokolünü imzalaması gerektiğine değindi.
Oli Rehn ayrıca, AB'nin Türkiye ile müzakerelere başlamasının Kıbrıs'taki sorunun çözülmesi için çok iyi bir şans olacağını söyledi.
(MÖ-OS-OS-DE-D)
27.01.2005 01:09:24 TSI
NNNN

Reklam
Reklam