Rekabet Kurumu Gaziantep’te Toplandı

Rekabet Kurumu Başkanı Prof. Dr. Nurettin Kaldırımcı ve beraberindeki heyet ile birlikte Gaziantep Valisi Erdal...

Rekabet Kurumu Başkanı Prof. Dr. Nurettin Kaldırımcı ve beraberindeki heyet ile birlikte Gaziantep Valisi Erdal Ata’yı makamında ziyaret etti.

Rekabet Kurulu, Türkiye’de Ankara ve İstanbul’un ardından kurul toplantısını yapmak için ilk defa Gaziantep’te toplandı.

Gaziantep ile ilgili konuklarına sosyal ve ekonomik bilgiler veren Vali Erdal Ata, “Rekabet Kurulu olarak bilmiyorum ama ümit ediyorum ki Gaziantep’ten sizlere çok fazla iş düşmüyor, gelmiyordur. Temennim gelmemesi. İlimizi ziyaret ettiğiniz için teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Gaziantep’in sanayi, ticaret, hizmet bakımından Türkiye’nin önde gelen, öne çıkan önemli merkezlerinden biri olduğunu belirten Rekabet Kurumu Başkanı Prof. Dr. Nurettin Kaldırımcı, “Gaziantep ile ilgili anlatılanları bir moral, motivasyon gerekçesi olarak görmemiz gerektiğini düşünüyorum. Bu kadar sanayi bölgesinin olduğu, büyük rakamlarda ihracatın olduğunu, yeni yatırımların yapıldığı bir ortam herhalde rekabet açısından da potansiyel açısından da önemli bir merkez olsa gerek. Öyle kabul edilmesi lazım” dedi.

Gaziantep ile ilgili Rekabet Kurumu’nun sorun yaşamadığını ifade eden Prof. Dr. Nurettin Kaldırımcı, şöyle konuştu:

“Gaziantep’ten gözlediğim kadarıyla, problem olarak ciddi manada karşımıza çıkan, rekabet hukukuna aykırı uygulamalar var diyebileceğimiz çok fazla örnek yok. Ülkemizin her köşesi bizim bir parçamız. Ama Gaziantep’ten bu kadar ticarete, bu kadar sanayiye rağmen kayda değer bir olumsuzluk gözlemedik. Bugüne kadar zaman zaman şikayetler gelir. Ama bunlar çok ileri düzeyde, cezai müeyyideyle muhatap olacak türden genellikle dosyalar olmuyor. Biz Ankara dışında ilk defa Gaziantep’te kurul toplantımızı yapıyoruz. Bunun sebebi olsa gerek. Çünkü Gaziantep’in imajı en azından bizim kurul zihninde imajı, gayet olumludur. Buradan iyi sesler geliyor. Burada sanayi, ticaret var. Önemine binaen, en azından Gaziantep’e olan hak ettiği değeri vermenin belki de bir sembolüdür. Basit bir örneğidir.”

Reklam
Reklam

Kurullarının, Ankara ve İstanbul dışında Türkiye’de ilk defa Gaziantep’te toplantı yapacağına dikkat çeken Kaldırımcı, “Kurul toplantımızı burada yapmaya karar verdik. Yani Ankara ve İstanbul dışında Türkiye’de ilk toplantımız Gaziantep’te oluyor. Buraya gelmekle sevinçliyiz, mutluyuz. Sizlere başarılar diliyoruz. Gaziantep’imizin daha başarılı olmasını yürekten temenni ediyoruz” şeklinde konuştu.

Rekabet Kurumu Başkanı Prof. Dr. Nurettin Kaldırımcı’nın Vali Erdal Ata’yı ziyaretine Rekabet Kurulu 2. Başkanı Kenan Türk, Rekabet Kurulu Üyesi Doç. Dr. Mustafa Ateş, Rekabet Kurulu Üyesi İsmail Hakkı Karakelle, Rekabet Kurulu Üyesi Dr. Murat Çetinkaya, Rekabet Kurulu Üyesi Reşit Gürpınar, Rekabet Kurulu Üyesi Fevzi Özkan, Rekabet Kurumu Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Tahir Saraç, Rekabet Kurumu Başkan Yardımcısı Ali Demiröz de eşlik etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: