Reklam Panoları Ile Minibüsler Engellilere Göre Planlanacak

Karayolu Trafik Güvenliği Kurulu, engellilerin trafikte daha rahat hareket etmesi amacıyla yeni adımlar atmaya hazırlanıyor....

Karayolu Trafik Güvenliği Kurulu, engellilerin trafikte daha rahat hareket etmesi amacıyla yeni adımlar atmaya hazırlanıyor. Çalışma kapsamında minibüs türü araçlarda, özürlülerin yararlanmalarını sağlayacak şekilde tadilat zorunlu olacak. Ayrıca kaldırımlardaki reklam panoları engelliler açısından yeniden planlanacak.

Eğitilmiş diplomalı, trafik mühendisleri, teknisyenleri, kent içi trafik teknisyenleri ulaşım planlamacıları yetiştirilmesi önerisini de değerlendiren kurul, şu kararları aldı: "Kaldırımlardaki reklam panolarının engelliler açısından planlanması önerisi görüşülmüş, özürlüler için kaldırımlara yapılan sarı kılavuz çizgilerinin konulan reklam tabelaları ve panolar nedeniyle kesintiye uğramaması hususu değerlendirilmek üzüre Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü'ne bilgi verilmesine karar verilmiştir. Minibüs türü araçlarda, özürlülerin yararlanmalarını sağlayacak şekilde tadilatı zorunlu kılan 5378 sayılı Kanunun ilgili maddesinin değiştirilmesi önerisi görüşülmüş, konu ile ilgili olarak Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinesinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü, Türkiye Belediyeler Birliği, Türk Standartları Enstitüsü Kurumu ve Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu temsilcilerinin katılımıyla çalışma grubu oluşturulmasına ve çalışma sonucundan kurula bilgi verilmesine karar verilmiştir."

Reklam
Reklam

Kurul ayrıca; kaza tutanaklarını talep eden kuruluşlarla paylaşılabilmesi için yasal gerekçeleriyle beraber Adalet Bakanlığı temsilcileri ile çalışma yapılmasına, çalışmanın sonucunun kurula bildirilmesine de karar verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: