Rekortmen milli yüzücü Ekin, İstanbul'a geldi

İSTANBUL (İHA) - Mersin Anamur'dan Girne açıklarına kadar deniz altından 57 kilometre yüzerek rekor kıran 62 yaşındaki emekli SAT Komandosu milli yüzücü Namık Ekin, İstanbul'da çiçeklerle karşılandı.

Türk Hava Yolları'nın (THY) tarifeli seferiyle KKTC'den İstanbul'a gelen milli yüzücü Namık Ekin'i, Atatürk Havalimanı'nda ailesi, Omurilik Felçlileri Derneği Başkanı Ramazan Baş ile çok sayıda dernek üyesi çiçeklerle karşıladı. Havalimanında bir basın toplantısı düzenleyen Namık Ekin, "8 aydır bu rekor için uğraşıyordum. Bu benim 6. rekorum. Bu rekor denememde bana destek olan herkese tek tek teşekkür ediyorum" dedi.

Reklam
Reklam

Rekor denemesini engelli vatandaşlara araç gereç ve ilaç temini için yaptığını belirten Ekin, "Onların daha iyi imkanlarda, daha sağlıklı yaşamaları için uğraşıyorum. İşadamlarını da bu konuda daha duyarlı olmaya çağırıyorum. Benim bunları yapmamım bir diğer nedeni de kahvehane köşelerinde oturan gençleri spora teşvik etmek" diye konuştu.

Konuşması sırasında zaman zaman gözyaşlarına hakim olamayan Namık Ekin, rekor denemesi sırasında tehlikeler de yaşadığını kaydetti. Kafese girerken bir ayağının paletin takılı olduğu yerden kanamasının ardından bir köpek balığının kendisine yaklaştığını ifade eden Ekin, "Kafese girerken dizimi kafesin sivri yerine vurdum, diğer ayağım da paleti taktığım yerden kanıyordu. Kan kokusunu alan 2 metre boyundaki bir köpek balığı 1.5 dakika sonra yakınıma gelerek birkaç tur atmış ve daha sonra da kaybolmuş. Ama ben görmedim. SAT komandoları görmüş. Zıpkınlarla önlem almışlar. Denizdeyken bana söylemediler. Sahile çıktıktan sonra söylediler. Bir de benim balıklarla aram iyi zaten. Bu arada o balığa da bana saldırmadığı için teşekkür ediyorum" dedi.

Reklam
Reklam

Rekortmen yüzücü Namık Ekin, yine çocuklar ve omurilik felçlileri yararına 23 Nisan'da kendisine ait Beylikdüzü'ndeki spor salonunda 4 gün 3 gece yüzerek rekor deneyeceğini söyledi.