Rekortmen Yüzücüye Fırtına Engeli

Çanakkale’nin Lapseki ilçesinden sabah saatlerinde, boğazı yüzerek geçmek için denize giren rekortmen yüzücü Alper Sunaçoğlu...

Çanakkale’nin Lapseki ilçesinden sabah saatlerinde, boğazı yüzerek geçmek için denize giren rekortmen yüzücü Alper Sunaçoğlu ve antrenörü Serdar Sanrı, fırtınaya yakalandı. Sunaçoğlu, Karacaören mevkiinden karaya çıktı.

Rekortmen yüzücü Alper Sunaçoğlu ve antrenörü Serdar Sanrı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutlamak ve meme kanseri ile mücadeleye dikkat çekmek amacıyla sabah saatlerinde Lapseki’nin Şekerkaya mevkiinden denize girdi. Çanakkale merkezine kadar yüzmeyi hedefleyen iki yüzücü, akıntıya karşı kulaç atmaya başladı. Ancak Çanakkale boğazında aniden patlayan fırtına, yüzücü ve antrenörüne zor anlar yaşattı. İkili denizde birbirini kaybetti. Antrenör Serdar Sanrı, saat 14.00’de Yapıldak mevkiinden kıyıya çıktı. Yüzmeye devam eden Alper Sunaçoğlu ise, dev dalgalara daha fazla karşı koyamayınca saat 16.00 sıralarında Karacaören mevkiinde sahile çıkmak zorunda kaldı. Karacaören köylülerince karşılanan yüzücü, daha sonra il merkezine geldi. Denizde yaşadıklarını anlatan rekortmen yüzücü Alper Sunaçoğlu, “Düşündüğümden daha hızlı yüzmeye başladım. İlk 3 saatte bir sıkıntı yoktu. Ancak bir ara hava patladı. Resmen kara bir bulut geldi denizin üzerine çöktü. O noktada hem gök gürültüsü, hem yüzüme vuran yağmur suları, hem de dalgalar zor durumda bıraktı. Serdar hocamla daha fazla risk almaya gerek olmadığı konusunda konuştuk ve sahile çıkmaya karar verdik. O sırada birbirimizi kaybettik. Panik oldum. Serdar hocam sahile çıktı mı, çıkmadı mı. Ben çıkayım mı, çıkmayayım mı diye bir ikilem yaşadım. Sonra yüzmeye devam ettim. Sonra kıyaya doğru çıkmaya çalıştım. Ama sahilden gelen dalgalar da işimi zorlaştırdı. Kıyıya çıkmam kolay olmadı. Saat 16.00 sıralarında sahile çıktım. Ama neresi olduğunu bilmiyordum. O sırada bir panik yaşadım. Yürümeye başladım. Karacaören köyüne ulaştım. Muhtar benimle ilgilendi ve Çanakkale’ye ulaşmama yardımcı oldu” dedi.

Reklam
Reklam

Yüzüşü tekrar etmeyeceğini de söyleyen Sunaçoğlu, “Birkaç yıl önce Gazze maratonu için İsrail başkonsolosluğuna başvurdum. Bana ‘Sen kendi denizlerinde yüzdün mü de İsrail denizine geliyorsun?’ dediler. Ben o sırada sadece Mersin’den Kıbrıs’a yüzmüştüm. Çanakkale Boğazı benim yüzdüğüm son yerdir. Önümüzdeki günlerde yine İsrail başkonsolosluğuna giderek, Türkiye’nin tüm denizlerinde yüzdüğümü ve Gazze’ye yüzmek istediğimi söyleyeceğim” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: