Rektör Adayı Prof. Dr. Erol Kırdar:

Bartın Üniversitesi Rektör adayı Prof. Dr. Erol Kırdar, Bartın Üniversitesi'ni üreten bir üniversite haline getireceklerini...

Bartın Üniversitesi Rektör adayı Prof. Dr. Erol Kırdar, Bartın Üniversitesi'ni üreten bir üniversite haline getireceklerini belirtti.

Bartın Üniversitesi'nde Ağustos ayı içerisinde yapılacak olan rektörlük seçimlerinde aday olacak olan Bartın Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erol Kırdar, Bartın Üniversitesi'ni üreten bir üniversite haline getireceklerini belirtti. Prof. Dr. Erol Kırdar, “Bartın Üniversitesi 2008 yılında Zonguldak Karaelmas Üniversitesi'ne bağlı Orman Fakültesi ve Meslek Yüksek Okulu üzerine kurulmuştur. 2008 yılından bugüne gelinceye kadar 4 yıl geçmiş. Ağustos ayının ilk haftalarında da yeni bir rektörlük seçimlerinde hazırlanmaktadır. 1993 yılından beri yeni kurulan Bartın Orman Fakültesi'nin öğretim elemanı olarak başladık. Yaklaşık 18 yıldır Bartın'da akademisyen olarak görev yapmaktayız. Bartın Üniversite'nin kaliteli eğitim veren çok iyi araştırmalar yapan iyi projeler üreten bir üniversite olmasını istiyoruz. Bunun şartı da iyi akademisyenler bulundurmaktan geçiyor. Mevcut halimizle bu şartlarda üniversitenin nitelik yönünden istenilen seviyeye kavuşmamız zor görünmektedir. Akademisyenlerimizin çalışma şartlarının iyi olması onların burada görev yapma isteklerini güçlendirecektir. Dolayısıyla mevcut halimiz ile her ile bir üniversitede kurulduğu için akademisyenlere çok güzel şartlar sunuluyor. Yarın, bir gün akademisyenlere bu şekilde iyi şart sunulmazsa elinizde akademisyen tutamayacaksınız. Gidişatımız şu anda nicelik yönünden iyi olmakla beraber nicelik yönünden buna paralel kaydedilememiştir. O yüzden Bartın Üniversitesi'nin nitelik yönünden kaliteli seviyeye getirilmesi gerekmektedir. Biz bu göreve talibiz. Çoğulcu yaklaşımla, güçlü taraflarını bir araya getirdiğimiz genç arkadaşlarımız ile çoğulcu yönetim anlayışına dayanan işi ve problemleri anında çözen birliktelik sağlayacağız. Bartın Üniversitesi'ni Bartın'da bütünleşen yapı olarak en iyi noktaya getirmek için çalışacağız" dedi.

Reklam
Reklam

ÜNİVERSİTE KAMPUS ALANINA GEÇEMEDİ

Bartın Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erol Kırdar, mevcut üniversitenin yeni kampüs alanına hala geçemediğini belirtti. Kırdar, "Yeni kampüs alanı geçişinde 4 yıl geçmesine rağmen daha yeni temel atma yapılmıştır. Şu haliyle görülmektedir ki, biz 4 yada 5 yıl daha yeni kampus alanın nitelikli olarak geçemeyeceğiz. Orada ekonomik şekilde eğitim, öğretim faaliyetlerine başlanılmayacaktır. O zaman eski kampus binasında yetineceğiz. Üniversite çok kısa sürede kontrolsüz gelişme göstermektedir. Bunun en bariz örneği, öğrencilerin ulaşım, barınma ve temel ihtiyaçlarını karşılamalarından görülmektedir. Mevcut Kredi Yurtlar Kurumları en fazla bin kişi barındıracak kapasitedir. Ancak yeni gelecek öğrencileri göz önüne aldığımız da öğrencilerin barınma ihtiyaçlarını barınma sorunlarının çok daha büyük boyutlara ulaşacağı görülmektedir. Öğrencilerin aynı zamanda sınırlı kampus alanı sınırlarında sosyal ve kültürel faaliyetlerinde de çok büyük yetersizlikler vardır. Sayı çok olunca mevcut alanda küçük olunca bu tür sıkıntılar doğuyor. Bu da göz ardı edilmemelidir. Öğrencilerde memnuniyetsizlik çıkarmaktadır. Öğrenciler geldikten bir ay sonra memnuniyetsizliklerini dile getirmeyi başlamışlardır. Öğrencilerin sorunlarını dinlemek gerekiyor. İyi bir üniversite olmanın şartları temel şartları iyileştirmenden geçmektedir” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: