Rektör Akınoğlu: Rektörlük seçimleri doğru zeminde yapılmalı

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu, Haziran 2012’de yapılacak rektörlük seçimlerinin doğru bilgi...

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu, Haziran 2012’de yapılacak rektörlük seçimlerinin doğru bilgi ve zeminde yapılmasının önemli olduğunu söyledi.
Akınoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, rektör adaylarından üniversiteye yakışan düzeyi korumalarını istedi. İlgili birimler ve konunun uzmanlarından her zaman doğru bilgi alınabileceğini belirten Akınoğlu, bu konuda hiçbir kısıtlamanın bulunmadığını kaydetti.
Üniversitenin yatırımları hakkında da bilgi veren Rektör Akınoğlu, ÇÜ kampüsü, Fevzi Çakmak Yurt Bölgesi’nde 1000 öğrenci kapasiteli, 30 milyon TL’yi bulan yurdun kaba inşaatının tamamlandığını, yurdun bir yıl içinde hizmete açılacağını dile getirdi. İkinci bir 1000 kişilik yurt projesi için arazi planlamasının yapıldığına işaret eden Akınoğlu, “Yine aynı bölgenin güneyinde, inşaat çalışmaları YURT–KUR’un planlaması içerisinde başlayacaktır. Ayrıca Kozan ilçesinde 500 kişilik öğrenci yurdu projesi, Kredi Yurtlar Kurumu tarafından kabul edilmiştir.” dedi.
ÇÜ’ye doğalgaz getirilmesinin Devlet Planlama Teşkilatı ve Kalkınma Bakanlığı tarafından kabul edildiğini anlatan Akınoğlu, bu amaçla kuruma 5 milyon TL ödenek tahsis edildiğini aktardı. Doğalgaz projelerinin tamamlandığını ve imtiyaz sahibi şirket AKSA tarafından hazırlanan projenin 2012’te tamamlanacağını vurgulayan Akınoğlu, “Böylece Balcalı Hastanesi, üniversitenin bütün ısı merkezleri, lojmanlar dahil bütün birimler doğalgaz ile ısıtılacaktır. Böylece 1,5 milyon TL tasarruf sağlanacaktır.” değerlendirmesinde bulundu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz