Rektör Akınoğlu: Yeni üniversite belediyenin verdiği araziye kurulmalı

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu, yeni kurulan Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin ÇÜ...

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu, yeni kurulan Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin ÇÜ arazilerine değil belediyenin kendilerine gösterdiği yere kurulması gerektiğini söyledi.

Adana’da hala tek üniversite kurumu olarak ÇÜ’nün eğitimi sürdürdüğünü aktaran Rektör Akınoğlu, Adana’da bazı kişiler ve kuruluşların sadece basına poz vererek büyük ifadelerde bulunduklarını ancak bunların gerçekleşmediğini kaydetti.

“Misafirlerimiz gelsinler Adana kebabı yesinler ama bizi Avarel durumuna sokmasınlar. Gerçekçi vaatlerde bulunsunlar.” diyen Rektör Akınoğlu, “Biz tek üniversite olarak eğitim vermek istemiyoruz. Kayseri’de Gaziantep’te yeni yeni üniversiteler kuruluyor ama Adana’na bundan mahrum kalıyor.” dedi.

Reklam
Reklam

Kuruluş dosyasını hazırladıkları master planlarını yaptıkları Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin önümüzdeki yıl değil birkaç yıl daha öğrenci almasının mümkün olmadığını dile getiren Akınoğlu, “Belediye bu üniversitemiz için bin – bin 500 dönümlük araziler göstermiştir. Yeni üniversite üniversite ÇÜ arazilerine değil kendilerine gösterilen yerde kurulmalıdır. Yer beğenmezlik de doğru değildir. Gösterilen yerlerin hepsi çok güzeldir. Bu konuda da ben yeni üniversitenin yönetimini aramızdan çıktığı için bir kez daha uyarıyorum. Yanlış yoldan dönsünler.” diye konuştu.

Üniversitelerin şehrin ayrı yerlerine kurulmasının daha doğru olduğunu vurgulayan Akınoğlu, bulundukları bölgeyi kalkındırdıklarını ifade etti. “Üst üste üniversite olmaz. Narenciye gen bahçelerinin üzerine de üniversite olmaz.” diyen Prof. Dr Akınoğlu şunları söyledi: “Yargı süreci devam ediyor. İtirazlar ve yasal süreç devam ederken emri vaki yapılması ve iki üniversitenin karşı karşıya getirilmesi doğru değil. Yeni üniversitenin yönetimi yanlıştan dönmelidir. Gen bahçesine TÜBİTAK ve Devlet Planlama Teşkilatı milyonlarca lira yatırım yapmıştır. Bunlar bir çırpıda yok edilemez.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: