Rektör Bağcı, madalyalı Servergazili öğrencilerine PAÜ’yü tavsiye etti

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Hüseyin Bağcı, 19. Ulusal Bilim Olimpiyatları ve 16. Ulusal Matematik...

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Hüseyin Bağcı, 19. Ulusal Bilim Olimpiyatları ve 16. Ulusal Matematik Olimpiyatları için millî takım kampına çağrılan beşi bronz madalyalı altı öğrenciyle Türkiye Zekâ Yarışması'nda ikinci olan Denizli Özel Servergazi Liseleri öğrencilerini PAÜ’de görmek istediğini söyledi. Özel Servergazi Liseleri öğrencileri, Okul Müdürü Recep Ali Yalçın’la birlikte Rektör Bağcı’yı ziyaret etti.
Denizli’yi temsil eden öğrencilerin hepsinin Özel Servergazi'den çıkmasının şaşırtıcı olduğunu belirten Prof. Dr. Bağcı, Servergazi Fen ve Anadolu Lisesi öğrencilerinin ne kadarının PAÜ’yü tercih ettiğini sordu. Yüzde 20 cevabını alınca, daha fazla öğrencinin kendilerini tercih etmesini isteyerek, “Eğitim kalitemizi arttırmak istiyoruz. Tıp Fakültesi’nde iki öğrenciye bir akademisyen düşecek şekilde planlama yapıyoruz. Kampüs alanını genişletmek, öğrencilerin tercih edeceği bir ortam oluşturmak ve daha kaliteli eğitim almış bireyler yetiştirerek Türkiye’nin geleceğine katkıda bulunmak istiyoruz.” dedi. Okul Müdürü Yalçın da olimpiyat ve proje çalışmaları sırasında ihtiyaç hissettikleri anda akademisyenlerin yardımlarını esirgemediğini söyledi. PAÜ ile daha fazla işbirliği yapmak istediklerini kaydeden Yalçın, Rektör Bağcı’yı konferans vermek için okullarına davet etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz