Rektör Bekdemir: Üniversitemiz yükseköğretime büyük katkılarda bulunacak

Samsun Canik Başarı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Bekdemir, yurtdışından getirdikleri başarılı öğretim görevlileriyle öğrencilerine...

Samsun Canik Başarı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Bekdemir, yurtdışından getirdikleri başarılı öğretim görevlileriyle öğrencilerine çok iyi bir eğitim vereceğini ve üniversitenin bu anlamda Türk Yükseköğretimine önemli katkıları olacağını söyledi.

Salıpazarı ilçesi Kaymakamı Arif Karaman ve Belediye Başkanı Halil Akgül, Canik Başarı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Bekdemir’i ziyaret ederek, yeni görevinde başarılar diledi. Konuklarına ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden Prof. Dr. Yunus Bekdemir, “Üniversitemizi ziyaretleri bizi son derece memnun etti. Bu ziyaretler Samsun’un bizi ve bu kurumu nasıl kuvvetle desteklediğinin bir göstergesi olup bizleri ayrıca memnun etmektedir.” dedi.

Reklam
Reklam

“Bürokrasimizin, belediye başkanlarımızın, iş adamlarımızın oluşturduğu sinerji üzerinde yükseliyoruz.” diyen Rektör Prof. Dr. Bekdemir, “Samsun’a katılan güzel bir eğitim kurumunun hemen önündeyiz. Bu inşallah Türk yükseköğretimine büyük katkılarda bulunacak büyük bir üniversite. Biz Samsun itibariyle eğitim şehri olma yolunda ilerliyoruz. Samsun tabi güzellikleri ve ülkemizdeki coğrafi itibariyle bir eğitim şehri olması için her şeye sahip. Dolayısıyla Canik Başarı Üniversitesi Samsun’u bu manada ileriye götürecek önemli bir kuruluş.” diye ifade etti.

Bu yıl açılacak 7 bölümle ilk öğrencilerini alacaklarını belirten Rektör Bekdemir şöyle devam etti:

“Mimarlık, İnşaat Mühendisliği, PDR, Türkçe Öğretmenliği, İşletme, Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik, Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümü olmak üzere 7 bölümle başlayacağız. Bölümlerin hepsi alanlarında çok iyi yetişmiş yurtdışından gelmiş hocalarımızla donanmış vaziyette. Öğrencilerimizi çok ama çok iyi yetiştirmeyi hedefliyoruz. Onları pratik hayata da gerçek hayata da içersinde bulunarak hazırlamayı hedefliyoruz. Biz bütün kurum ve kuruluşları bu manada, eğitimimizin kampüs uzantısı olarak görmek istiyoruz. Bu manada da destekleri görüyoruz. Ben geleceğe ait çok umutluyum, çok güzel şeyler yapacağız hep birlikte inşallah.”

Reklam
Reklam

Rektöre hayırlı olsun dileklerinde bulunan Salıpazarı Kaymakamı Arif Karaman ise “Kendisini başarılı çalışmalarından dolayı tebrik ediyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Canik Başarı Üniversitesi Eğitim şehri Samsun hedefinin gerçekleşmesindeki en büyük ayaklardan biri ve oldukça modern. Yer olarak da şehre hakim olan bir yere inşa edilmiş. Kaba tabiriyle çadır üniversitesi değil, gerçek bir üniversite. Ben bir kez daha başta Sayın Rektörümüz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hayırlı olmasını temenni ediyorum.” şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Halil Akgül de şu görüşleri dile getirdi: “Hocamıza hayırlı olsun ziyaretinde bulunduk. Üniversiteyle alakalı bize bilgiler verdi ve bu özveri karşısında gururlandık. Biz Samsun için güzel bir kazanç olduğunu ve burada okuyacak öğrencilerimizin de Türkiye’nin geleceğinde önemli yerlerde olacaklarını düşünüyorum. Rektörümüzü anlattıklarıyla ve donanımlara baktık. Burada üniversite eğitimine ciddi manada önem verildiğini gördük. İnşallah hayırlı ve uğurlu olur. Bizde elimizden gelen tüm destekleri üniversitemize yapmaya hazırız. Samsun ve Türkiye için büyük bir kazanım olduğunu düşünüyorum.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz