Rektör Büyükalaca: Eğitimde kaliteyi elden bırakmamak gerekiyor

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, üniversiteleşme oranına paralel olarak eğitimde de...

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, üniversiteleşme oranına paralel olarak eğitimde de kaliteyi elden bırakmamak gerektiğini söyledi.
Kampus içerinde bulunan Camlı Köşk’te basın mensuplarına verdiği iftarda konuşan Rektör Büyükalaca yeni eğitim öğretim 5 bin 700 civarında bir öğrenci ile başlayacaklarını kaydetti.
Üniversitelerini tercih eden öğrencileri ailelerinin birer emaneti olarak gördüklerini kaydeden Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, “Bizim üniversiteleşme oranına paralel kaliteyi de elden bırakmamız gerekmektedir. Üniversite açıp öğrencilerimizi çağın gerektirdiği gibi yetiştirmeyip bir etiket verip göndermek bir anlam ifade etmemektedir. Bu kendimizi ve ülkemizi kandırmaktan bir şey olmaz. Bizler buraya aldığımız öğrencilerimizi kendi öz çocuğumuz gibi görüyoruz. Her zaman bize emanet olarak gönderildiklerinin farkındayız. Bir vebal olarak görüp hareket etmeye gayret ediyoruz. Bu gün 350 milyon nüfusu bulunan ABD’ye baktığımızda orada 5 bin üniversite var. Orantıladığımızda ülkemizde üniversite sayısının bin kadar olması gerekmektedir. Gelişmiş ülkelerdeki yüksek okula gitme yani okullaşma oranı yüzde 60’larda iken, ülkemiz yüzde 40 hedeflerine ulaşmak istiyor. Bu anlamda ülkemizdeki yeni üniversitelerin açılmasını güzel bir gelişme olarak değerlendiriyoruz.” dedi.
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi bünyesinde Mühendislik Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin yer aldığını kaydeden Büyükalaca “Fakültelerimize yeni eğitim öğretim yılında toplam 600 kadar yeni öğrenci alıyoruz. Meslek Yüksek Okullarımızda ise bin 600 civarında bir öğrenci aldık. Bu yıl toplamda 2 bin 200 civarında yeni öğrencimiz eğitime başlayacak. Üniversite olarak yüzde 93 yerleştirme oranına ulaştık. Bizim şu anda toplamda 5 bin 700 civarında öğrencimiz var. Üniversitemizi tercih eden yeni öğrencilerimizden yüzde 60 Osmaniye dışından yüzde 40’ı ise şehrimizden gelmektedir. Fakültelere baktığımızda ise öğrencilerimizin yüzde 90’ı diğer illerden gelen öğrencilerimizdir. “ diye konuştu.
Üniversitenin akademik personeli hakkında da bilgi veren Büyükalaca, “Şu anda 63 doçent, profesör ve yardımcı doçent sayısına ulaştık. Genelde diğer elemanları da kattığımızda 232 öğretim elemanı ile hizmet veriyoruz. İdari personel olarak da 220 elemana ulaşmış durumdayız.” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz