Rektör Elmas: Kaliteli bir üniversitenin yolu şeffaflıktan geçer

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, kaliteli bir üniversite olmanın yolunun şeffaflıktan geçtiğini...

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, kaliteli bir üniversite olmanın yolunun şeffaflıktan geçtiğini söyledi.
Elmas, Yükseköğretimde Avrupa Kalite Güvence Birliği (European Association for Quality Assurance in Higher Education - ENQA) tarafından 9-10 Şubat tarihleri arasında Dublin’de düzenlenen 'Kalite Güvencesi ve Yeterlilikler Çerçevesi' konulu toplantıya katıldı.
Toplantının ardından Sakarya'ya dönen Elmas, bir değerlendirme toplantısı yaptı. Üniversitelerde mezunlara kazandırılması gereken bilgi, beceri yetkinliklerin belirlenmesi, kazandırılması, ölçme ve değerlendirme yöntemleri ve bunların kalite süreçlerini ele aldıklarını söyledi. Öğrencilerin alanlarıyla ilgili bilgilerin yanında İletişim becerisi, öğrenmeyi öğrenme, grup çalışma becerisi, liderlik, bilişim ve yabacı dil, eleştirel ve yaratıcı düşünme, girişimcilik, disiplinlerarası çalışma becerileri gibi kazanımlara sahip olması artık çok önem kazandığını ifade eden Elmas, “Bu nedenle ders planlarının, mekânların, bilişim altyapısının, öğretim elemanı yaklaşımının, ders aktiviteleri ve değerlendirme şekillerinin belirlenerek iç ve dış kalite süreçlerinin başlatılması gerekmektedir. Kalite süreçlerinde ilk adım üniversitelerin kendilerini tanımaları ve şeffaf hale gelmeleridir.” diye konuştu.
Sakarya Üniversitesi’nin eğitim-öğretimde dünyadaki gelişmeleri yakında izlediğini vurgulayan Elmas, “Sakarya Üniversitesi, bu gelişmeleri yakından izlemektedir. Üniversitemiz de bu alanda önemli adımlar atmakta, iç kalite güvencesi dâhil bütün süreçler yürütülmektedir. Ülkemizde ise bu konularda yasal düzenlemeler yapılmış olup, dış değerlendirme yapacak birim ise kurulma aşamasındadır. “ şeklinde konuştu.
Yükseköğretim kalite güvencesi konusunda Bologna Süreci’nin danışman üyesi olan ENQA’ya 24 ülkeden 37 kalite ajansının tam üyeliği ve 10 ajansın aday üyeliği bulunuyor. ENQA, üye ülkelerdeki kalite güvencesi çalışmalarının eşgüdümünden sorumlu bulunuyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz