Rektör Gönen: Ülke Ekonomisi Için KOBİ’ler Desteklenmeli

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, üniversitenin işbirliği ve desteği ile KOBİ’lere; lojistikten...

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, üniversitenin işbirliği ve desteği ile KOBİ’lere; lojistikten üniversite-sanayi işbirliğine, Ar-Ge ve inovasyondan ihracat için teşvik ve desteklere kadar birçok önemli konuda uzmanlarca eğitim verileceğini söyledi.

Teknik Üretim ve İhracatı Destekleme Platformu Derneği ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nin işbirliği ile düzenlenen 1. Eskişehir İhracat Zirvesi, ESOGÜ Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’ndaki açılış programıyla başladı. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, TÜDEP’in ihracatı artırma ve teşvike yönelik eğitim ile ilgili talebi kendilerine ulaştığında bunu hemen kabul ettiklerini söyledi. Yüksek ara malı ithal etme oranının mutlaka aşağıya çekilmesi gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Hasan Gönen, ithalat-ihracat dengesinin bozulmaması için KOBİ’lerin mutlaka desteklenmesi ve kendi ayakları üzerinde durmalarının sağlanması gerektiğini belirtti.

Reklam
Reklam

Türkiye’nin büyük bir hamle ve atağa kalktığını ifade eden Prof. Dr. Gönen, üniversitelerin bu süreçte sanayi, sivil toplum ve çeşitli sektörlerle; kısacası toplumun tüm kurumlarıyla işbirliği içerisinde olması; bilgi ve birikimlerini aktarması gerektiğini söyledi. Raylı sistemler, havacılık ve uzay sanayisinde Eskişehir’in yapacağı önemli işler olduğunu belirten Rektör Gönen, Eskişehir’in aynı zamanda bir tarım kenti olduğunu vurguladı ve ESOGÜ olarak biyoteknoloji alanında ciddi çalışmalar yürüttüklerini kaydetti.

TÜDEP Genel Başkanı Murat Yetişkin ise, KOBİ’lere yönelik olarak düzenledikleri eğitim faaliyetleri ile Eskişehir’in katma değeri yüksek mal ve hizmet üretim ve ihracatına katkıda bulunmayı amaçladıkları belirtti. “TÜDEP olarak yola çıkarken Türkiye’nin 2023 yılında 500 milyar dolar ihracata ulaşma hedefine nasıl katkıda bulunabileceklerini düşünüyoruz.” diyen Yetişkin, TÜDEP’in misyon ve vizyonu hakkında katılımcıları bilgilendirdi. TÜDEP’in üç sacayağı üzerinde yükseldiğini belirten Murat Yetişkin, “KOBİ’leri güçlendirmek, diğer sivil toplum kuruluşları ve meslek örgütleri ile sinerji koordinasyon ve işbirliği içerisinde bulunmak ve kamu desteğini sağlamak.” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: