Rektör İbicioğlu’ndan Teröre Kınama

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Hasan İbicioğlu, Dağlıca’da 8 askerin şehit düştüğü 16 askerin...

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Hasan İbicioğlu, Dağlıca’da 8 askerin şehit düştüğü 16 askerin yaralandığı terör saldırısını kınadı.

SDÜ Rektörü Hasan İbicioğlu yaptığı yazılı açıklamada, “Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde ülkemizi ve milletimizi derinden sarsan menfur bir saldırı gerçekleşmiş; silahlı kuvvetlerimize mensup 8 askerimiz şehit edilmiş, 16 askerimiz de yaralanmıştır. Süleyman Demirel Üniversitesi olarak bu alçakça saldırıyı şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Bu vesileyle şunun bilinmesini istiyoruz: terör hiçbir zaman bir hak arama ve kendini temsil etme aracı olamaz ve hiçbir zaman da olamayacaktır. Kimden, nereden ve hangi amaçla gelirse gelsin bu türden saldırı ve eylemler asla amacına ulaşamayacaktır. Terör siyasal, sosyal, psikolojik ve ekonomik hiçbir sorunun çözümü değildir. Aksine terör her türlü sapkınlığın özüdür” ifadelerine yer verdi.

Reklam
Reklam

Rektör İbicioğlu açıklamasında, Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) ailesi olarak, terör yoluyla gerçekleştirilen provokasyonlara asla kapılmadan, metanet içerisinde onurlu ve gururlu duruşu muhafaza ederek, terörün her türlüsünü lanetleyerek, Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde şehit düşenlere Allah’tan rahmet, gazilere şifa, Türk Silahlı Kuvvetleri başta olmak üzere şehit yakınlarına baş sağlığı diledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: