Rektör Kılıç o defteri kapattı

Kılıç seçim dönemindeki iddialara “O defter kapandı, biz artık önümüze bakıyoruz” cevabını verdi.

Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Filiz Kılıç seçimlerde kendisine destek olmayan öğretim elemanlarıyla ilgili iddialara “O defter kapandı, biz artık önümüze bakıyoruz” cevabını verdi.

AN ÖZEL HABER-Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Filiz Kılıç düzenlediği basın toplantısında geçtiğimiz günlerde Kent Haber ve Yenigün Gazetesi’nin gündeme getirdiği seçimlerde kendisine destek olmayan öğretim elemanlarının görevden alma ve istifalarıyla ilgili bazı iddialara cevap verdi.

Rektör Kılıç seçim sürecinde tüm öğretim görevlilerinin demokratik hakkını kullandığını belirterek, şahıslarla ilgili bir sorunlarının olmadığını belirterek bundan sonra ileriye bakacaklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Rektörlük seçimleri sürecinde yapılan görevden alma ve istifalarla ilgili olarak bahsedilen öğretim görevlilerinden birisinin kendi isteğiyle istifa ettiğini diğerininde gönülsüz çalıştığını belirten Kılıç “ Bizler çalışan öğretim görevlileriyle birlikteyiz. Rektörlük seçimi sürecinde herkes demokratik hakkını kullandı. Muhalifliğini ilan eden birkaç kişinin dışında kimlerin bana oy vermediğini bilmiyorum. Seçim süreci dönemi defteri kapandı. Bizler artık önümüze bakıyoruz” dedi.

KENT HABER ve YENİGÜN GAZETESİ’NİN HABERİ ŞÖYLEYDİ

REKTÖR KILICINI ÇEKTİ Mİ ?

Nevşehir Üniversitesi (NEÜ) Rektörlüğüne 06 Eylül 2012 tarihinde ikinci defa atanan Prof. Dr. Filiz Kılıç’ın seçimlerde kendisine destek olmayan öğretim elemanları ile ilgili icraatlarına hızlı bir şekilde başladığı iddia edildi.

Rektör Kılıç’la ilgili iddialar şu şekilde “ göreve atandıktan kısa bir süre sonra görevine asaleten devam etmekte olan Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü

Prof. Dr. Selçuk Kervan’ı hiçbir gerekçe göstermeden görevinden aldı. Bu durum kamuoyunun tepkisine neden oldu. Rektör Kılıç’ın kendisine rektörlük seçimlerinde destek olmayan öğretim üyeleri hakkında soruşturma açarak bu kişiler üzerinde baskı oluşturmaya ve üniversiten ayrılmaya zorlaması üniversitedeki huzursuzluğu arttırdığı da iddia ediliyor. Güzel Sanatlar Fakültesi resim bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Fatih Başbuğ hakkında da bu nedenle soruşturma açtı. Enformatik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hacı Aktaş’ı da görevden almakla yetinmeyip oy hakkı bulunmayan Fen-Edebiyat Fakültesi araştırma görevlilerinden Yrd. Doç. Dr. Fatih Başbuğ’un kardeşi Fırat Başbuğ’un işine son vererek icraatlarına devam etti. Ayrıca seçim sürecinde muhalif öğretim üyeleri bilinmeyen kişilerce defalarca telefonla aranarak tehdit ve hakarete maruz kaldıklarını belirtiyorlar.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: