Rektör Koçak: Milletimizin O Gün Verdiği Mücadeleyi Asla Unutmamalıyız

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, 23 Temmuz Erzurum Kongresi dolayısıyla yayımladığı mesajda, "O...

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, 23 Temmuz Erzurum Kongresi dolayısıyla yayımladığı mesajda, "O acı ve karanlık günleri bir daha yaşamamak adına bir bütün olarak çalışıp, ülkemiz ve milletimiz için elimizden gelenin en iyisini yapmalıyız." dedi.

"Tarihten çıkaracağımız dersler, bizim bugün atacağımız adımların gücünü ve ömrünü tayin edecektir." diyen Rektör Prof. Dr. Koçak, "Kurtuluş savaşını başlatan Erzurum, üzerindeki bu tarihi misyonla ülkemizin parlak geleceği için en önemli rehberlerden biri olmalıdır. Tarih Erzurum’un ne kadar önemli bir şehir olduğunu defalarca yazmıştır. Ve inanıyorum ki gelecek nesiller de bu şehrin yeni başarılarını okuyacaktır. Erzurum’u zirveye taşımak için elimizden gelenin en iyisini yapmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle, milletimizin bu tarihi gününü kutluyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Erzurumluların Mustafa Kemal Atatürk'e olan konukseverliğinin hiç değişmediğini ifade eden Rektör Koçak şunları kaydetti: "Artık her türlü resmi sıfattan yoksun, mütevazi biçimde sivil giysili, tutuklanması ve hatta idam edilmesi istenen vatandaş Mustafa Kemal vardı. İşte Kurtuluş savaşı açısından Erzurumluların, Erzurum’daki askeri ve sivil erkânın ve Erzurum Kongresi’nin önemi burada çok daha net bir şekilde ortaya çıkıyor. Bu istifa ile yetkiler açısından her şey değişmişti. Değişmeyen tek şey Erzurumluların Mustafa Kemal’e karşı olan ilgi ve konukseverlikleriydi. Dadaşlar, askerlikten istifa eden gönüllerinin paşası Mustafa Kemal’i Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti başkanlığına getirmekle desteklerinin ne denli güçlü ve süresiz olduğunu göstermişlerdir. İstanbul hükümetinin ve işgalci güçlerinin bütün engellemelerine rağmen, 23 Temmuz 1919'da kongre açılmış, çalışmalar başarılı olmuş, çok önemli kararlar alınmış, yankıları içeride ve dışarıda büyük olmuş, Mustafa Kemal’in kendine olan güvenini ve kurtuluşa olan inancını artırmıştır."

Reklam
Reklam

Ayrıca Koçak, Atatürk'ün Erzurumluların yardımlarını Nutuk'ta; "Efendiler, askerlikten istifa edince istinasız bütün Erzurum halkının hakkımda pek açık bir şekilde gösterdikleri güven ve içten yakınlığın bende bıraktığı unutulmaz hatırayı burada açıkça belirtmeyi bir vazife sayarım." şeklinde ifade ettiğini de vurguladı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: