Rektör Laçiner’den Doğtaş’a Ziyaret

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, Çanakkale’nin Biga ilçesindeki Doğtaş mobilya tesislerini...

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, Çanakkale’nin Biga ilçesindeki Doğtaş mobilya tesislerini ziyaret etti.

Rektör Laçiner, beraberinde Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şükriye Aras Hisar, BİBF Dekanı Prof. Dr. Hamit Palabıyık, BUBYO Müdürü Yard.Doç. Salim Said Eren, Genel Sekreter Mustafa Yollu , Biga Melsek Yüksek Okulu Müdürü Şemun Tayyar ve Yapı İşleri İnş.Müh Güven Ünal’la birlikte Doğtaş Mobilya(ya konuk oldu. Prof. Dr. Sedat Laçiner, “Biga’da yer alan firmaların ihtiyacı olan insan gücünü geliştirmemiz gerekir. Bu doğrultuda yeniden bir yapılanma planı içerisine girmek istiyoruz. Yani herhangi bir bölüm değil de buradaki firmaların ihtiyacı neyse ona göre çalışmamız lazım. Belediye başkanımızla da yaptığımız görüşmelerde, 3 yeni fakülte daha kurulmasının ilçeye katkısı olacağı konusunda fikir birliğine vardık. Biga’nın insan gücü, bunun yanında ekonomik gücü de artmış olacak. Bu konuyla ilgili olarak YÖK’ten veya bakanlıktan bir sorun çıkmasını beklemiyoruz. Tabii bu iznin daha kısa sürede çıkması için Biga halkımıza da düşen görevler var. Biga’mızla gurur duyuyoruz. Üniversitelerimizi destekleyen İçdaş, Doğtaş gibi firmalarımız ve belediye başkanımıza çok teşekkür ediyoruz, çünkü çok desteklerini gördük. Doğtaş, başarıyla mezun olan öğrencilerimize 11 bin TL yardımda bulundu. Bigalı iş adamları ellerinden gelen desteği sağlıyor” dedi.

Reklam
Reklam

Şadan Doğan ise ziyarette yaptığı konuşmada, “Biz üniversitemize destek veriyoruz. Elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Kız meslek lisesinin temeli atıldı ve en kısa sürede bu projeyi hayata geçireceğiz. Sağ olsun üniversitemiz de daima bize destek oluyor. Bazı eğitimlerimize hocalarımız da katılıyor. Birlikte iyi şeyler yapacağımıza inanıyorum” dedi.

Daha sonra fabrikaya gezen Rektör Laçiner ve beraberindekiler, mobilya sektörü hakkında bilgi aldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: