Rektör Özdemir'in Basın Bayramı Mesajı

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özdemir, Basın Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımladı.Özdemir açıklamasında,...

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özdemir, Basın Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Özdemir açıklamasında, hür basının özgürlüklerin ve demokrasinin teminatı olduğunu ifade ederek, "Bugün 24 Temmuz ve sizlerin bayramı. Sansürlü günlerden demokratik ve açık toplum idealine sizlerin katkılarıyla geldik. Dünyada, ülkemizde ve çevremizde meydana gelen olayları doğru, tarafsız ve hızlı bir biçimde yansıtarak toplumu aydınlatmak, eksiklik ve aksaklıkları sorgulamak gibi önemli bir misyonun hep takipçisi oldunuz. Önümüzdeki yolu da hep birlikte yürüyeceğiz" dedi.

Reklam
Reklam

"Bir kısmınız bu mücadelede hayatını, bir kısmınız ise sağlığını kaybetti" diyen Özdemir, bugünlere basın mensuplarının ve ailelerinin maddi manevi fedakarlıkları ile gelindiğine değinerek, basın özgürlüğünün anayasanın 28'inci maddesinde "Basın hürdür, sansür edilemez" hükmü ile anayasal güvence altına alındığını belirtti. Özdemir, mesajını şöyle tamamladı:

"Yeni anayasa çalışmalarında bu özgürlüklerin daha da genişletilmesi, basının toplumun vicdanı olma misyonunu engelsiz bir şekilde yerine getirmesi için gerekli düzenlemelere yer verilmesini temenni ediyoruz. 24 Temmuz Basın Bayramınızı kutlarken, görevlerini yaparken yaşamlarını yitiren basın emekçilerini saygı ile anıyorum."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz