Rektör Özdemir'in Sosyal Duyarlılığı Mağdur Aileyi Mutlu Etti

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özdemir'in tanık olduğu bir trafik kazası sonrası kaleme...

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özdemir'in tanık olduğu bir trafik kazası sonrası kaleme aldığı yazı, mağdur aileyi sevindirdi.

Rektör Özdemir, 52 yaşındaki Fatma Yılmaz'ın hayatını kaybettiği trafik kazasına tanık olmuştu. Kazadan çok etkilen Özdemir, duygularını 'Geride Boynu Bükük ve Sefil Karanfiller Kalmasın' başlıklı bir yazı ile kamuoyu ile paylaştı ve herkesi duyarlı olmaya davet etti. Bu yazının hem mağdur aile üzerinde olumlu bir etki bıraktığı, hem de bu tür mağduriyetlerin meydana gelmemesi için yetkilileri harekete geçirdiği ortaya çıktı.

Reklam
Reklam

Rektör Özdemir'in yazmış olduğu yazı üzerine kazanın meydana geldiği yerde alt geçit yapılması çalışmalarına hız verildiği öğrenildi. Yaşlı annesi ve dört çocuğuyla yaşama tutunmaya çalışan merhum Fatma Yılmaz'ın yakınları Rektör Prof. Dr. Özdemir'i ziyaret ederek duyarlılığı için teşekkür ettiler. Bu tür acıların yaşanmaması veya en aza indirilmesi için toplumsal duyarlılığa ihtiyaç olduğunu ifade ettiler. Bununla beraber Fatma Yılmaz'ın çalıştığı şirketin kendileri ile yeterince ilgilenmemesinden ise büyük üzüntü duyduklarını da belirttiler.

Rektör Özdemir, konu ile ilgili olarak duygularını şöyle ifade etti: "Bizim için bütün insanlar, hatta bütün canlılar değerlidir. Biz halkımızın dertleri ile ilgilenen bir üniversite olmak istiyoruz. Toplumsal bilincine önem veriyoruz. Trafik kazaları, zihinsel engelliler, madde bağımlılığı ve diğer tüm sorunları yakından anlamaya çalışıyoruz. Toplumsal Duyarlılık Projelerimizle öğrencilerimizi bu gerçeklerle tanıştırıyor ve çözüm üretmeleri için teşvik ediyoruz. Toplumsal sorunlarla ilgili olarak hem öğrencilerimizi, hem de toplumu aydınlatmaya ve bilinçlendirmeye çalışıyoruz. Çözümü başkasından değil, kendimiz ele ele vererek üretmeliyiz."

Reklam
Reklam

Rektör Özdemir, birçok insanın uyuduğu sabahın erken saatlerinde ekmek parası için çalışan Fatma Yılmaz'ın çocuklarının mağdur olmaması için Hasan Kalyoncu Üniversitesi bünyesindeki meslek edindirme kurslarına katılabileceklerini de ifade etti. Özdemir, Üniversite olarak istihdam odaklı eğitimlere büyük önem verdiklerini ve istihdam sağlayarak toplumsal barışa katkı yapmaya çalıştıklarını vurguladı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: