Rektör Pakdemirli: Uzaklaştırılan öğrenciyle ilgili haberler gerçeği yansıtmıyor

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, bir ay uzaklaştırma cezası alan...

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, bir ay uzaklaştırma cezası alan Fen Edebiyat Fakültesi öğrencisi Erdem Özdemir'le ilgili olarak bazı basın yayın organlarında yayımlanan haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi. Pakdemirli, cezanın 23 Aralık 2010'da Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın ziyareti sırasında meydana gelen protestoyla ilgili değil, daha sonraki günlerde yaptığı başka eylemleri sebebiyle verildiğini belirtti.
Rektör Pakdemirli, "Bu konuda bazı ulusal basın organlarında çıkan haberler asılsızdır ve gerçeklerle bağdaşmamaktadır. Söz konusu haberlerde yer verilen, cezanın özellikle vize dönemine denk getirilerek öğrencinin mağdur edildiği iddiaları asılsızdır. Kararın zamanlaması Manisa İdare Mahkemesi'ne aittir ve dekanlık, kararı tebliğ ederken rektörlükle zamanlama konusunda haberleşmemiştir." dedi.
CBÜ'nün bu tür haberlerle yanlış tanıtılmak istendiğini iddia eden Prof. Dr. Pakdemirli, üniversite yönetiminin öğrencilerine saygılı, fikirlerine değer veren, problemlerine ciddiyet ve hassasiyetle eğilen bir anlayışa sahip olduğunu ifade etti. Bir sene gibi kısa sürede üniversitede yapılan yenilik ve iyileştirmelerin ön plana çıkarılmamasından da yakınan Pakdemirli, bir iki öğrenci olayının büyük bir abartıyla aktarılmasının esef verici olduğunu kaydetti: “Gerçeklerden haberdar olabilirse kamu vicdanının en doğru kararı vereceğine inancım tamdır. Bazı medya organlarında ısrarla şahsımı hedef alan yanıltıcı beyanlar ve tanıtımlar, olsa olsa benim hizmet motivasyonumu ve çalışma şevkimi arttırır.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz