Rektör Pakdemirli'den Selendi'de İnceleme

Manisa'nın Selendi ilçesinde yapılması planlanan Celal Bayar Üniversitesi'ne (CBÜ) bağlı yüksek okul için arsa belirlemek...

Manisa'nın Selendi ilçesinde yapılması planlanan Celal Bayar Üniversitesi'ne (CBÜ) bağlı yüksek okul için arsa belirlemek üzere CBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli ilçede incelemelerde bulundu.

Geçtiğimiz haftalarda Belediye Başkanı Nurullah Savaş başkanlığında biraraya gelen siyasi parti ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşlarının başkanları, Rektör Pakdemirli'yi ziyaret ederek yüksek okul talebinde bulunmuş, Pakdemirli de bu isteği olumlu karşılaşmıştı.

CBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, danışmanı Dç. Dr. Bahattin Bağcı, Prof. Dr. Erdoğan Özkaya, öğretim görevlisi Hakan Başaran, Yapı İşletmen Daire Başkanı Ali Avcı ile birlikte Selendi’yi ziyaret etti. Rektör Pakdemirli, ilçeye kazandırılması düşünülen yüksek okulun nereye yapılacağı konusunda yer tespit çalışması yaptı. Kaymakam Vekili Kula Kaymakamı Yusuf Cıbır'ın da eşlik ettiği Pakdemirli, Halılar köyü yolu üzerinde Halil Argaç’a ait arsayı okul için uygun buldu. Bunun üzerine Belediye Başkanı Nurullah Savaş ve beraberindeki heyet, arsa sahibi Halil Argaç'a ait 16 dekarlık alanın satın alınarak Rektörlüğe tahsisi için girişimlere başladı.

Reklam
Reklam

Konuyla ilgili açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, "İlçeye kazandırmaya çalıştığımız yüksek okulda ilçenin kaderini değiştirecek 600 öğrenci kapasiteli bölüm açacağız. Bunu daha sonraki yıllarda artırabiliriz, yeter ki bina yapılsın." dedi. Belediye Başkanı Nurullah Savaş ise, Rektör Pakdemirli’ye teşekkür ederek, "Yıllardır istediğimiz yüksek okulu ilçemize kazandırmak için tüm kesimlerle el birliği yaptık. Rektörlüğün de desteği ile bunu başaracağız. " diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: