Rektör Prof. Dr. Coşkun, Yabancı Uyruklu Öğrencilerle Kahvaltıda Buluştu

Gaziantep Üniversitesinde (GAÜN) eğitim gören uluslararası öğrencilere yönelik olarak bu yıl ikincisi düzenlenen kahvaltı Seyirtepe...

Gaziantep Üniversitesinde (GAÜN) eğitim gören uluslararası öğrencilere yönelik olarak bu yıl ikincisi düzenlenen kahvaltı Seyirtepe Sosyal Tesislerinde düzenlendi.

Geleneksel kıyafetleri ile kahvaltıya katılan Uluslararası öğrenciler kendi dillerinde şiir ve şarkılarıyla kahvaltıya renk katarken, Rektör Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun’a dilek ve temennilerini ilettiler. Rektör Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun insana değer verdiklerini belirterek, “Öğrenciye değer veriyoruz, kendi öğrencimize değer veriyoruz ama aynı zamanda başka ülkelerden gelen insanlara, öğrencilere, sizlere değer veriyoruz” diyerek, bu yıl ikincisi düzenlenen kahvaltının gerçekleşmesinden duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Reklam
Reklam

Prof. Dr. Coşkun, GAÜN’ün uluslararası arenada, Türkiye ölçeğinde büyük bir üniversite olduğunu belirterek, “Her platformda ‘Parlayan Yıldız Gaziantep Üniversitesi’ sloganını kullanıyorum. Uluslar arası ölçeklerde, Türkiye’de ilk 10 - 12 arasında gördüğünüz, uluslararası öğretim üyesi başına düşen uluslar arası yayın sıralamasında ilk 5 - 6’ncı sıralarda yer alan, yine uluslararası yabancı öğrenci sayısı bakımından da Türkiye’nin en önde gelen üniversitelerinden bir tanesiyiz” diyerek, kendi alanlarınızda mutlaka kaliteli bir eğitim alması için elimizden geleni yapıyoruz şeklinde konuştu.

“Üniversite sadece eğitim demek değildir” diyen Prof. Dr. Coşkun, “Aynı zamanda kendinizi geliştirmek, iletişim becerilerinizi, toplumla ilişkilerinizi, girişimci ruhunuzu geliştirmek, sanat, estetik, spor gibi bütün bu alanlarda da Üniversite olarak ihtiyaçlarınızı karşılayacak şekilde yapılandırmaya çalışıyoruz. Yeni spor tesisimiz bir ay içerisinde açılıyor. Kongre ve kültür merkezimiz, yeni spor alanları, öbür taraftan konferanslar, etkinlikler, sinemalar, konserler gerçekleştiriliyor, bütün bunları geçtiğimiz haftalarda ‘Bilim, Kültür Sanat Günleri’nde gördünüz. Bunların hepsi sizin için. Daha iyi yetişmeniz, daha iyi hayata atılmanız için elimizden geleni yapacağız. Yarınlar da okuyup ülkenize döndüğünüzde Türkiye’den, Gaziantep’ten ve Üniversitemizden iyi hislerle ayrılıp orada iyi şeyler söylemenizi arzu ediyoruz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Öğrencilerin sorularını yanıtlayan Rektör Prof. Dr. Coşkun, İntörnün bir devrim olduğunu, Üniversitedeki doğru ile hayatın içerisindeki pratik birbirinden farklı olduğunu, bu yüzden 7 sömestr üniversite eğitimi alındıktan sonra sekizinci sömestri sahada geçirildiğini belirtti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: