Rektör Prof. Dr. Harmandar Başkanlığında İztuzu Toplantısı

Süleyman İLTER/ORTACA Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin, İztuzu Plajı ile ilgili tartışmalara ilişkin twitter hesabından, "İztuzu ihalesini iptal edeceğim,

Süleyman İLTER/ORTACA Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin, İztuzu Plajı ile ilgili tartışmalara ilişkin twitter hesabından, "İztuzu ihalesini iptal edeceğim, caretta carettaları Muğla Üniversitesine emanet edeceğiz. Gerekli protokolü imzalayacağız" açıklamasının ardından, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, yerel yöneticiler ve ilgili kurum amirleriyle toplantı düzenledi. Dalyan Resort Hotel'deki basına kapalı toplantıya Muğla Vali Yardımcısı Fatih Ürkmezer, Vali Yardımcısı ve MUÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Köten, Ortaca Kaymakamı Hüseyin Yılmaz, CHP'li Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, Köyceğiz Kaymakamı Gürkan Demirkale, AK Partili Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan, Muğla İl Çevre ve Şehircilik Müdürü Uğur Şeren ve turizmci işadamları Yücel Okutur ve Faruk Özalp katıldı.
Toplantı öncesinde basına açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Mansur Harmandar, Bakan Güllüce'nin kendisine İztuzu için "Hocam burayı size emanet ediyorum" dediğini hatırlatıp, "Amacımız burayı Türkiye'nin en güzel turistik ve doğal yeri olarak korumak, geliştirmek ve gelecek kuşaklara devretmektir. Şu anda buranın işletilmesiyle ilgili bir planımız yok" diye konuştu. Rektör Harmandar, bakanlıkla yapılacak protokol çerçevesinde İztuzu'nu ve biyoçeşitliliği korumayı amaçladıklarını vurguladı. Rektör Harmandar, kendilerine destek olmak isteyen tüm üniversite ve kuruluşlarla birlikte çalışacaklarını da vurgulayıp, "Birilerinden ve tecrübelerinden faydalanacağız. Biz kar eden bir kuruluş değiliz. Ticari amacımız yok. Burada neyin satılıp, satılmayacağına ilgili bakanlık karar verecek. Ticari faaliyet ile ilgili konuyu da burada konuşacağız. Öncelikli amacımız buranın tanıtımı ile ilgili projeler geliştirmek" dedi.
Yerel sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin neden toplantıya davet edilmediği sorusu üzerine Harmandar, "Burası hepimizin. Sivil toplum kuruluşları, toplumun en duyarlı kesimidir. İlerleyen günlerde bir araya gelerek bir toplantı yapabiliriz" diye yanıt verdi.
"DOĞAL KALSIN DERKEN DOĞALLIĞI ÖLDÜREBİLİRİZ"
Dalaman, Ortaca, Köyceğiz Turistik Otelciler ve Turizm İşletmecileri Birliği FOTOĞRAF

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: