Rektör Prof.Dr. Bekdemir: Kadınlar, Sağlıklı Toplumun Temel Taşıdır

Samsun Canik Başarı Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yunus Bekdemir, kadınların üretkenliği ve duyarlılığı temsil eden, huzurlu...

Samsun Canik Başarı Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yunus Bekdemir, kadınların üretkenliği ve duyarlılığı temsil eden, huzurlu ve sağlıklı bir toplumun temel taşı olduğunu belirtti.

Prof. Dr. Yunus Bekdemir, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda, "Kadınlarımızın hak ve eşitlik mücadelesinin simgesi olan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum.” dedi.

Kadınların çalışma yaşamından siyasete kadar, toplum hayatına aktif olarak katılmasının sağlanması gerektiğine inandığını ifade eden Prof. Dr. Bekdemir, "Eğer ülke olarak çağdaş, gelişmiş bir seviyeye gelmek istiyorsak son yıllarda giderek artan kadına yönelik şiddet olaylarını engellemeli ve kadının toplum içerisinde ve iş hayatındaki rolünü arttırmalıyız. Yapılacak eğitim faaliyetleri ve etkinlikler yoluyla, topluma daha da olumlu algının kazandırılması bizim ödevimizdir. Bu vesileyle, ülkem ve tüm dünya kadınlarının 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlarım." ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz