Rektör Saatcı: MAKÜ’nün Hedefi Bilim Ile Sanayiyi Buluşturmak

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatcı, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı...

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatcı, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Genel Sekreteri Tuncay Engin’i ziyaret etti. Bilim yuvası olan MAKÜ’nün önemli hedeflerinden birinin sanayi ile bilimi buluşturmak olduğuna dikkat çeken Prof.Dr. Mustafa Saatcı, BAKA ile ortak proje olan Teknokent’in Burdur’a kazandırılmasının çok önemli olduğunu belirtti.

BAKA’nın sürdürdüğü çalışmaları ve faaliyetlerini takdirle takip ettiğini anlatan Rektör Prof. Dr. Mustafa Saatcı, Doğrudan Faaliyet Destek ve Mali destek programlarından MAKÜ’ye verilen destekler için teşekkür etti.

Reklam
Reklam

Kuruluşundan bu yana ilk defa TÜBİTAK’a MAKÜ’nün BAKA destekli proje gönderdiğini aktaran Saatcı, bu projelerden çoğunun kabul edildiğini belirtti.

Üniversite ile BAKA’nın birlikte yapabilecekleri konusunda fikir alışverişi gerçekleşen görüşmede desteklerin devam edeceği belirtildi.

BAKA’nın görevleri arasında Üniversitelerle iş birliği geliştirmek olduğunu hatırlatan Genel Sekreter Tuncay Engin ise, BAKA’nın her zaman bilimsel çalışmaların, bilimle sanayinin buluşmasını sağlamada üzerine düşen görevleri yerine getirmeye hazır olduğunu aktardı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: