Rektör yardımcısından "yurt dışı" önerisi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda Mevlana Değişim Programı hakkında bilgi vererek, "yurt dışı" önerisinde bulundu.Etkinliğin açılışında konuşan GAÜN Rektör Yardımcısı Prof.

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda Mevlana Değişim Programı hakkında bilgi vererek, "yurt dışı" önerisinde bulundu.
Etkinliğin açılışında konuşan GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şehmus Demir, Malezya’nın İslam ülkeleri arasında veya Müslümanların yaşadığı bölgeler arasında gidilebilecek en iyi ülkelerden birisi olduğununu söyledi. Demir, “İlahiyat açısından da diğer bilimsel alanlarda da çok gelişmiş oldukları görünüyor. Öğrenci ve hoca düzeyinde oradaki tecrübeyi almamız bizim için çok önemli, maksimum düzeyde istifade edilmesi gerekiyor. Siz de istifade kanallarını aldınız. Bundan sonra da istifade etmeye devam edeceksiniz” şeklinde konuştu.
“İngilizce ve Arapçayı çok iyi öğrenin“
Prof. Dr. Demir, konuşmasının devamında tavsiyelerini sıralayan Demir, “Eğitim süreci içerisinde bir defa da olsa yurt dışına gidip bir tecrübe edinin. Bu tecrübeyi edinmenizi çok önemsiyoruz. Bu Arap ülkesi, Avrupa ülkesi olabilir. Erasmus, Mevlana Programlarının ikisi de aktif, ikisinden de faydalanabilirsiniz. “İlahiyatçıyız bize Arapça yeter” diye düşünmeyin. Mutlaka İngilizceyi de öğrenmeniz gerekiyor. İslami kaynaklarla ilgili çok ciddi bir şekilde hazırlanmış kaynaklardan bazıları İngilizce ve Müslüman olmayanlar hazırlamış. İslam dünyasında maalesef bu eserler düzeyinde bu kalitede eser yazan sayısı çok az. Dolayısıyla bunları da bilmemiz gerekiyor. Onun için biraz kafamızı önümüze eğip, nutuklar atmak yerine oturup diz çöküp çalışmamız, ciddi anlamda İngilizce ve Arapça öğrenmemiz gerekiyor" dedi.
Konuşmanın ardından Mevlana Değişim Programıyla gittikleri Malezya’da öğrenim gören Kübra Zateroğulları ve Fatma Yücel, yaşadıkları deneyimleri ve anılarını katılımcılarla paylaştılar. Sonrasında Mevlana Değişim Programı Uzmanı Arzu Elbeyli de Mevlana Programı’nın Yükseköğretim Kurulu tarafından oluşturulan bir program olduğunu belirterek, İlahiyat Fakültesi’nin anlaşmalı olduğu ülke üniversiteler hakkında bilgiler verdi. Elbeyli, “İlahiyat Fakültesi bu eğitim öğretim yılında ilk kez bir değişim programıyla ki bu Mevlana Değişim Programı, ilk defa yurt dışına eğitim görmesi için öğrenci gönderdi. Aynı şekilde ilk defa da Mevlana Değişim Programıyla Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi’nde okumak için öğrenciler geldi” diye konuştu.

Reklam
Reklam