Rektör Yarıgaç: “büyümek Ve Gelişmek İçin Çabalıyoruz”

Ordu Üniversitesi(ODÜ) Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “Genç yaşımıza rağmen bölgemizin en iddialı tıp kurumu...

Ordu Üniversitesi(ODÜ) Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “Genç yaşımıza rağmen bölgemizin en iddialı tıp kurumu olarak eğitimde, hizmette, araştırmada en iyi olmak, büyümek ve gelişmek için çabalıyoruz” dedi.

2011-2012 eğitim ve öğretim yılında toplam 37 öğrenci ile eğitim-öğretim hayatına başlayan ODÜ Tıp Fakültesi, sağlık hizmetlerini ODÜ ve Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan ortak bir protokol ile TC Sağlık Bakanlığı Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde sürdürürken konusunda uzman 9 profesör, 2 doçent ve 23 yardımcı doçentle birlikte tıp bilimine önemli katkılar sunabilme hedefiyle bölge halkına hizmet eden, 12 bin metrekare kapalı alana sahip ODÜ Tıp Fakültesi’nde 24 anabilim dalında 34 akademisyen ve bir o kadar da idari personel çalışmalarını sürdürüyor.

Reklam
Reklam

Ordu Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Ek Hizmet Binası adıyla, Sağlık Bakanlığı tarafından ODÜ’ye kazandırılan yeni hastane ile 148 olan yatak kapasitesi 273’e çıkarılmış oldu. Yeni birimlerin ODÜ’ye kazandırılması ile birlikte Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde ODÜ Tıp Fakültesi’nde görev yapan Öğretim Üyeleri de hasta kabulüne başladı. Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan ODÜ Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “Türkiye’ de ve dünyada sağlık hizmetlerinde önemli gelişmeler ve hızlı bir teknolojik değişim süreci yaşanmaktadır. Ürettikleri bilimsel bilgi ile sağlık alanının vazgeçilmez paydaşı olan üniversitelerin bu değişim sürecinde aktif rol almaları kaçınılamaz bir ihtiyaçtır. Uzman kadrolarımızla bilgi, güç ve en önemlisi deneyime sahibiz. Sağlık hizmetlerimiz ile bulunduğumuz bölgede ve ülkemizde söz sahibi olma yolunda önemli gelişmeler kaydettik. Kamu Hastaneler Birliği’nin oluşturulmasıyla ODÜ’ye kazandırılan Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ek Hizmet Binası ve yine burada akademisyenlerimiz tarafından hasta kabulünün başlamış olması ve yeni açılan yoğun bakım ünitelerimiz bizleri oldukça memnun etmiştir. Genç yaşımıza rağmen Bölge’mizin en iddialı tıp kurumu olarak, eğitimde, hizmette, araştırmada en iyi olmak, büyümek ve gelişmek için çabalıyoruz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Yeni birimlerin de ODÜ’ye kazandırılması ile birlikte bölge halkına hizmet edecek poliklinikleri de tanıtan Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “Genç, dinamik ve iddialı bir fakülte olarak Ordululara hizmet ediyor olmaktan kıvanç duyuyoruz” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: