‘renkler Diyarına Uzanan Minik Eller’ Ve ‘akdeniz’in Sesi’ Projesi

Mersin Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen 'Renkler Diyarına Uzanan Minik...

Mersin Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen 'Renkler Diyarına Uzanan Minik Eller' ve 'Akdeniz'in Sesi' projeleri sona erdi. Proje kapsamında öğrencilerin yaptığı tabloların yer aldığı resim sergisinin açılışı yapılırken, enstrüman kursuna katılan öğrencilerde müzik dinletisi sundu. Ayrıca, ünlü sanatçı Murat Göğebakan’da çocuklara unutulmaz bir konser verdi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen programa, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeoğlu, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ile İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz ve proje dahilinde çeşitli etkinliklere katılan çocuklar ile aileleri katıldı.

Reklam
Reklam

Programın açılış konuşmasını yapan Mersin İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz, bugün bu 2 projenin finalini yapmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade ederek, “Biz bu sevgili gençlerimizle zaman zaman Çanakkale de tarih kokladık, zaman zaman Anıtkabir’de ülkenin nasıl kurulduğunu gördük. Zaman zaman da Mersin’in bozkırlarına ağaç diktik, eğlendik, güldük. Bu çocukların ailelerini saygı ile selamlıyorum. Değerli aileler; sizin bize olan güveninizi dün olduğu gibi bugün ve yarında, en ufak ihmal ve ihanet etmeden, sizin o göz bebek yavrularınıza zarar vermeden, yetişmelerine, gelişmelerine, büyümelerine, hayat yolculuğunda emin adımlarla yürümelerine katkı sunmak için elimizden geldiği her şeyi seve seve yapmaya hazırız. Mersin Emniyet Müdürlüğü’nde çalışan 6 bin personel, bu görevi gönüllü olarak yapmaya hazır. Yeter ki siz bizlere güvenin” dedi.

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ise projelerle devletin her kademesinin vatandaşlarla birlikte olduğunu gösterdiklerini vurgulayarak, projelerden çoğunlukla gençlerin ve çocukların yararlandığını kaydetti. Güzeloğlu, “Gençlerimizin ve çocuklarımız hizmet kervanımızın merkezinde yer almaktadır. Gençlerimizi kazanmanın en iyi yolu onların iyi bir eğitimle donanmalarıdır. Ülkemizin ve ilimizin geleceğinde iyi yetişmiş değerleri ile dünyanın her köşesindeki yaşıtlarıyla rekabet eden, özünde sevgiyi, saygıyı ve çalışarak başarıya ulaşmayı amaçlayan bireyler yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Bugünün gençleri ve çocukları arasından yarının bilim adamı, sanatçısı, siyasetçisi çıkacak. Gençlerimizin hepsi bugün bizlerin yaptığından daha iyi işler yapacak” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

“DEVLET OLARAK SONUNA KADAR SİZLERİN ARKASINDAYIZ”

Etkinliğe katılan vatandaşlara da hitap eden Güzeloğlu, “Hiçbiriniz yalnız değilsiniz. Devlet olarak sonuna kadar sizlerin arkasındayız. Ülkemiz ve ilimiz adına daha güzel bir geleceğe, devlet ve millet birlikteliğinde el ele gideceğiz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Güzeoğlu ile Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, 'Renkler Diyarına Uzanan Minik Eller' ve 'Akdeniz'in Sesi' projeleri çerçevesinde düzenlenen resim ve müzik yarışmalarında dereceye giren öğrencilere hediyelerini verdi. Bir öğrenci de Güzeloğlu’na, kendi portresinin yer aldığı kara kalem çalışmasını takdim etti. Hediye sunumun ardından, enstrüman kursuna katılan öğrenciler, müzik dinletisi sundu. Ardından da ünlü sanatçı Murat Göğebakan çocuklara bir konser verdi. Yaklaşık 2 saat süren konserde birbirinden güzel şarkılarını çocuklar için seslendiren Murat Göğebakan, unutulmaz bir gece yaşattı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: