"Renklerin Ahenginde Bir Kadir Gecesi"

Muradiye şehir stadyumunda "Renklerin Ahenginde Bir Kadir Gecesi" adlı Türkçe, Kürtçe, İngilizce ve Arapça ilahilerin seslendirildiği geceye binlerce vatandaş

Muradiye şehir stadyumunda "Renklerin Ahenginde Bir Kadir Gecesi" adlı Türkçe, Kürtçe, İngilizce ve Arapça ilahilerin seslendirildiği geceye binlerce vatandaş katıldı.

Kaymakamlık, müftülük ve sivil toplum örgütlerinin organizasyonuyla Muradiye'de Kadir Gecesi farklı bir ortamda idrak edildi.

"Renklerin Ahenginde Bir Kadir Gecesi" adı verilen program, stadyumda binlerce kişinin birlikte iftarlarını açmasıyla başladı. İftardan sonra stadyumun çimleri üzerine serilen halıların üzerinde kılınan akşam namazının ardından İlçe Müftüsü Selim Duman, gecenin anlamıyla ilgili vaaz verdi.

Reklam
Reklam

Statın yeşil çimleri üzerinde kılınan teravi namazından sonra program Kur'an-ı Kerim tilavetiyle devam etti. Muradiye İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin hazırladığı mehteran takımı gösterisini sunmasının ardından Kürtçe, Türkçe, İngilizce ve Arapça ilahiler seslendirildi.

Mevlid-i Şerif'in okunmasının ardından lise öğrencilerince kurulan semazenlerin gösterisinden sonra hep birlikte yapılan dualarla program sona erdi.

-"İnsanlarımız bir birleriyle kenetlensin istedik"

İlçe Kaymakamı Erol Tanrıkulu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, programın kendileri için çok güzel geçtiğini bildirdi.

Bu gece ortaya konulan programın idarecilik felsefelerinin bir yansıması olduğunu ifade eden Tanrıkulu, "Biz idarecilerin görevi hep güzellikleri insanlarımıza yansıtmak, onları mutlu etmek ve hayat standartlarını yükseltmektir. Her yöremizin, her bölgemizin kendine göre güzellikleri, değerleri var. İşte bu güzellik ve değerler, bizi bizden ayırt eden özellikler değil, bunlar bizim rengimiz, coşkumuz güzelliğimizdir. İşte bu güzelliği yaşatalım, insanlarımız yaşasın, bir birleriyle kenetlensin istedik" dedi.

Reklam
Reklam

Programda Kürtçe, Türkçe, Arapça ve İngilizce ilahilerin okunmasının bir ilk olduğunu dile getiren Tanrıkulu, öğrencilerden oluşan mehteran ve semazen ekibinin bir ilk olduğunu vurguladı.

AK Parti Van Milletvekilleri Mustafa Bilici, Fatih Çiftci, kurum müdürleri ve binlerce vatandaş katıldığı program gece geç saatlere kadar devam etti.

Muhabir: Sıtkı Yıldız - Seracettin Seçkin / Yahya Öylek

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: