Res Santrali İçin Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Antalya’nın Kumluca ilçe sınırları içinde yer alan Sarnıç Tepesi Günübirlik Mesire alanında Rüzgar Enerjisi Santrali...

Antalya’nın Kumluca ilçe sınırları içinde yer alan Sarnıç Tepesi Günübirlik Mesire alanında Rüzgar Enerjisi Santrali kurulması halkın tepkisini çekince, firma yetkilileri bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Kumluca İlçesi Beykonak beldesinde yapılan toplantıya Beykonak Belediye Başkan Vekili Turan Karaköse, Kumluca Belediye Başkan Yardımcısı Veteriner Hekim Süleyman Falay, Firma temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Beykonak Belediyesi Toplantı Salonu’ndaki toplantıda Yiğit Rüzgar Enerjisinden Elektrik Üretimi Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Enerji Danışmanı Göknur Atalay yaptığı konuşmada, “Petrol ve değişik kaynaklarla elektrik üretimi bir ün mutlaka son bulacak. Ancak rüzgar ve güneş enerjisinden elde edilecek elektrik sonsuza kadar sürecek. Şimdi buna bağlı olarak hayatımızın her alanında kullanılacak elektriği üretmek için sermayesi olmayan ve sonsuz elektrik üretimini Kumluca’da Sarnıç Tepesinde yapacağız. Bu bölgede ciddi bir araştırma yaptık” dedi.

Reklam
Reklam

ÇEVREYE ZARARI YOK

Firmanın Proje Yöneticisi Zere Erik ise, “RES Santrallerinin çevreye hiçbir zararı yoktur. Ne görüntü ne de atıksal hiçbir kirlilik oluşturmaz. Artık dünyada bu tür santrallerin kurulmasına geçilmiştir. Bu üretim santrali zarardan fazla fayda getirmektedir. Hatta insanlar bu üretim santrallerini görmek için ziyaret etmektedirler” dedi.

Kumluca Belediye Başkan Yardımcısı Veteriner Hekim Süleyman Falay da Sarnıç Tepesi’nin ilçe halkının nefes alabildiği alanlardan biri olduğunu vurgulayarak, “Bizim endişemiz bu alanın ilçe halkının elinden gitmesidir. Eğer ilçe halkı bu tepeyi aynı şekilde istediği gibi olumsuz yönde etkilenmeden kullanabilecekse sorun yok. Bu tepede mesire alanları ve ülkemizde az sayıdaki ilçede bulunan hayvanat bahçesi var. Biz bu alanın olumsuz etkilenmesini istemiyoruz” ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz