Re'sen Emekliler Derneği Başkanı Kahramaner: "Haklı Olduğumuz Söylenmesine Rağmen Hiçbirgirişimde Bulunulmaması Bizleri Açlık Grevinezorlamıştır"

Re'sen Emekliler Derneği Başkanı Servet Kahramaner, haklı oldukları söylenmesine rağmen hiçbir girişimde bulunulmamasının kendilerini açlık grevi yapmaya zorladığını söyledi.

Re'sen Emekliler Derneği Başkanı Servet Kahramaner, haklı oldukları söylenmesine rağmen hiçbir girişimde bulunulmamasının kendilerini açlık grevi yapmaya zorladığını söyledi.

Kahramaner, düzenlediği basın toplantısında, Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararları dışında bakan onayı ya da kararnameler ile ilişiği kesilen ve önceki dönem çıkarılan yasanın ilgili maddesinde kapsam dışı bırakılarak özlük hakları verilmeyenlere yapılan haksızlıkları protesto etmek amacıyla 20 Mayıs'ta açlık grevine başladıklarını bildirdi.

Reklam
Reklam

Açık grevinde 3'üncü günü doldurduklarını ifade eden Kahramaner, şöyle konuştu:

"Aylardır mağduriyetimizin giderilmesi için çalmadığımız kapı kalmamıştır. Haklı olduğumuz söylenmesine rağmen hiçbir girişimde bulunulmaması bizleri açlık grevine zorlamıştır. Başbakan'ımıza bir kez daha seslenmek istiyoruz; aylardır Başbakanlık özel kaleme yaptığımız randevu taleplerimize bir yanıt alamadık. YAŞ kararları ile TSK'den ilişiği kesilenler özlük haklarını almış, durumları aynı olmasına rağmen, kararname mağdurları ise adeta suçlu gibi gösterilere yasadan faydalandırılmamıştır.

Hakkımızda yargı kararı olmamasına rağmen, dosyalarımızın bilinçli şekilde kabartılması, uydurma belgelerle ilişiğimizin kesilmesi ve çıkarılan yasadan yararlandırılmamamız nasıl bir adalettir- Ailelerimiz ve çocuklarımızla yıllardır yaşadığımız sıkıntılar kelimelerle ifade edilemez. YAŞ kararlarıyla ilişiği kesilenler için yapılan yasal düzenleme kararname mağdurları için de yapılabilir."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: