Re'sen Emekliler Derneği Başkanı Kahramaner: "TSK'den YAŞ Kararları Ile Ilişiği Kesilenlere Birtakımözlük Hakları Veriliyorsa, Aynı Gerekçelerle Ilişiği Kesilenkararname Mağdurlarına Da Bu Haklar Tanınmalı"

Re'sen Emekliler Derneği Başkanı Servet Kahramaner, Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararlarıyla ilişiği kesilenlere birtakım haklar verildiğini,

Re'sen Emekliler Derneği Başkanı Servet Kahramaner, Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararlarıyla ilişiği kesilenlere birtakım haklar verildiğini, aynı gerekçelerle ilişiği kesilen kararname mağdurlarını da bu hakların tanınması gerektiğini bildirdi.

Kahramaner, yaptığı yazılı açıklamada, yaklaşık bir yıldır TSK'den ilişiği kesilenlere yapılanları anlatmaya çalıştıklarını ifade etti.

Ortada büyük bir adaletsizliğin var olduğunu savunan Kahramaner, şunları kaydetti:

"TSK'den YAŞ kararları ile ilişiği kesilenlere bir takım özlük hakları veriliyorsa, aynı gerekçelerle ilişiği kesilen kararname mağdurlarına da bu haklar tanınmalı. Aksi taktirde devlete olan güven nasıl sağlanacak- Aylardır sabırla ve sükunetle bekliyoruz. YAŞ kararları ile TSK'den ilişiği kesilenler affedildi. 28 Şubat sürecinde disiplin gerekçeleri ile meslekten çıkarılan devlet memurları affedildi. Terör örgütü üyelerine pişmanlık yasaları çıkarılarak affedilmeleri sağlandı. Neden Kararname mağdurları ile ilgili bir düzenleme yapılmıyor- İçlerinde vatan haini, hırsız, uyuşturucu bağımlısı varsa ayırt edilsin, geride kalan masumlara da hakları iade edilsin. Bu konuyu ancak sayın Başbakan çözecektir. Sayın Başbakan'ın bu çağrımıza duyarsız kalmayacağını biliyoruz."

Reklam
Reklam

Muhabir: Sinan Balcıkoca

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: