Resim Aşkı Engel Tanımıyor

“Engelsiz Renkler” projesi kapsamında 20 genç hayallerini yağlı boya ile resimledi. Gençlerin arasında engelli vatandaşların...

“Engelsiz Renkler” projesi kapsamında 20 genç hayallerini yağlı boya ile resimledi. Gençlerin arasında engelli vatandaşların yanı sıra resim tutkunu gençler de vardı.

Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün de desteklediği, Avrupa Birliği Bakanlığı Gençlik Programları Başkanlığı Türk Ulusal Ajans tarafından düzenlenen “Engelsiz Renkler” projesi kapsamında Erzurum’da resim kursu açıldı. Kursta 20 genç hayallerini resim panolarına yansıttı. Yağlı boya ile hayallerini çizerek resmeden gençler büyük bir ilgi gördü. Engelli gençlerin yanı sıra resme gönül veren sanat tutkunu gençlerde çalışmada yer aldı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Palandöken Gençlik Merkezi Müdürlüğü’nde start alan yağlı boya resim çalışmasında engelli gençlerin yanı sıra resim tutkunları kısa sürede bir birinden güzel resimler çizerek alkış aldı.

Reklam
Reklam

Avrupa Birliği Bakanlığı Gençlik Programları Başkanlığı Türk Ulusal Ajans tarafından düzenlenen projenin koordinatörlüğünü Erzurum’dan Merve Üçok üstlendi. Türk Ulusal Ajanstan da Yasal Temsilci Seda Çanlıöz’de projede yer alıyor. Proje Koordinatörü Merve Üçok, “Amacımız engelli gençlerinde yetenekli olduğunu göstermek ve onları topluma kazandırmaktır. Engelsiz Renkler adlı projemizi burada başlattı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün Genlik Merkezi’nde açtığımız çalışmaya 20 genç katılıyor. Bu gençler, hayallerini yağlı boya ile resim tablosuna yansıtıyor. Ortaya çok güzel eserler çıktı. Çıkmaya da devam edecek” dedi.

Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar ile Gençlik Merkezleri Müdürü Köksal Kaçmaz’da 20 gencin başlatmış yaptığı çalışmaları yerinde gördü. Çintimar, engelli gençlerin topluma kazandırılması için hayatiyete geçirilen projenin kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Gençlerin yaptıkları resimler Pazar günü AVM’de sergilenecek. Bu arada bazı engelli gençler yaptıkları eserleri Çintimar’a hediye etti. Çintimar da bu anlamlı hediyeler karşısında duygulandı. Proje koordinatörü Merve Üçok, gençlerin resim çalışmasının yanı sıra sergi, yemek ve gezi de düzenleyeceklerini sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: