Resim Yarışmasında Birinci Olan Şeydanur, Okuluna 5 Bin Euro Kazandırdı

Balıkesir merkez Altıeylül İlköğretim Okulu 5-B sınıfı öğrencilerinden Şeydanur Günaydın, "Resimli Çevreci Günlük" yarışmasında Türkiye...

Balıkesir merkez Altıeylül İlköğretim Okulu 5-B sınıfı öğrencilerinden Şeydanur Günaydın, "Resimli Çevreci Günlük" yarışmasında Türkiye birincisi oldu. Başarılı öğrenci, yarışmanın Japonya'da düzenlenecek küresel ödül töreninde Türkiye'yi temsil edecek.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Panasonic A.Ş. ortaklığında yürütülen ve dünya çapında kurumsal bir sorumluluk projesi olan "Okulumuz Yeşil-Eco Kids" kapsamındaki Resimli Çevreci Günlük Yarışması'nın sonuçları açıklandı. Günaydın'ın çalışması, Türkiye birinciliğine değer bulundu. Panasonic'in bilgisayar, fotoğraf makinesi, kamera gibi ödüllerini alan başarılı öğrenci, okuluna da 5 bin euro kazandırdı. Ayrıca 4-8 Kasım 2012 tarihlerinde Japonya'nın Kyoto şehrinde yapılacak küresel ödül töreninde Türkiye'yi temsil hakkı kazandı. Oradaki törende, yaptığı çalışmayı anlatacak ve eğitim programlarına katılacak.

Reklam
Reklam

Sevil ile Recep Günaydın çiftinin iki çocuğundan biri olan Şeydanur, yaptığı açıklamada, "Hava kirliliğine, çevre sorunlarına dikkat çektim. Renkli bir dünya yaptım. Elişi kâğıtlarıyla çiçekler yaptım. Hayalimdeki renkli ve temiz dünyayı çizdim. Birinci olduğumu öğrenince çok sevindim." dedi. Öğretmeni Nurşen Afacan da, "Şeydanur, daha önce Çevre Kulübü'nde yer alıyordu. Üstelik çok güzel resimler çiziyor, mükemmel kompozisyonlar yazıyordu. Bu üç özelliği birleşince büyük başarı geldi. Öğrencimle gurur duyuyorum." şeklinde konuştu. Bu ödülü geçen yıl da Zeytinli Naim Süleymanoğlu İlköğretim Okulu öğrencilerinin kazandığını belirten Altıeylül İlköğretim Okulu Müdürü Orhan Aydın ise, "Yine Balıkesir'in, özellikle okulumuzun kazanması bizi hem sevindirdi hem gururlandırdı. Yarışmaya Balıkesir'den 60 okul ve 10 bin 17 öğrenci katılmıştı. Şeydanur'un, başarısını Japonya'da da sürdürmesini diliyorum." dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: