Resimlerle Malatya'ya yolculuk var

Malatya Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenen 'Malatya'ya Yolculuk' konulu resim sergisi açıldı. Malatyapark AVM'deki serginin açılış törenine,...

Malatya Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenen 'Malatya'ya Yolculuk' konulu resim sergisi açıldı.
Malatyapark AVM'deki serginin açılış törenine, Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın yanı sıra, TCDD 5. Bölge Müdürü Üzeyir Ülker, Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu, Malatyapark AVM Genel Müdürü Ali Günaçar, bazı daire müdürleri ile basın mensupları ve vatandaşlar katıldı. Fotoğraf sanatçıları Arif Sayyar, Burçak Çelik ve Dilek Özdemir tarafından yapılan 45 adet yağlı boya tablo çalışmasının yer aldığı serginin açılışında bir konuşma yapan fotoğraf sanatçısı Burçak Çelik, Cumhuriyet tarihimizde önemli bir yer tutan ve Malatya kültürünün de bir parçası olan TCDD'nin, sergide önemli bir yer tuttuğunu söyledi. Demiryollarının serginin çıkış kaynağını oluşturduğunu ve 'Malatya'ya Yolculuk' ismini aldığını kaydeden Özdemir, Belediye Başkanı Ahmet Çakır'a katkı ve desteklerinden dolayı teşekkür etti.
Malatyapark AVM Müdürü Ali Günaçar ise kurum olarak sanata ve sanatçıya değer verdiklerini ve bu tür sergilere her zaman ev sahipliği yaptıklarını ifade etti. TCDD 5. Bölge Müdürü Üzeyir Ülker ise serginin Malatya için güzel bir etkinlik olduğunu belirterek, değerli çalışmaların olduğunu söyledi. Ülker, sergide trenlerin yer aldığını aktararak, trenlerin kültür ve sanatımızda önemli bir yer aldığını söyleyerek, Türkü ve şarkılarda insanların hasret ve sevgilerini trenlerle ifade ettiğini kaydetti.
Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise yaptığı konuşmada Malatya Belediyesi'nin sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetlere ayrı bir önem verdiğini söyledi. Çakır, bu tür eserlerin yaşaması, yaşatılması ve çoğaltılması adına desteklerinin devam edeceğini kaydederek, serginin hayırlı uğurlu olmasını diledi.
Konuşmaların ardından serginin açılışı yapılarak, eserler gezildi.
Serginin açılışı sırasında sanatçılar tarafından Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın yağlı boya portresi, Çakır'a hediye edildi.
AVM giriş katında açılan ve 6 Temmuz tarihine kadar açık kalacak olan "Malatya'ya Yolculuk" Resim Sergisi'nde 45 tablo yer alıyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz