Resitalim, kuruluş yıldönümünde Barış Manço'yu şarkıları ile andı

Antalya'nın Manavgat ilçesinde Resitalim Müzik Okulu, kuruluşunun 7. yıl dönümünde Sarı Gelin, Yemen Türküsü ve...

Antalya'nın Manavgat ilçesinde Resitalim Müzik Okulu, kuruluşunun 7. yıl dönümünde Sarı Gelin, Yemen Türküsü ve Uzun İnce Bir Yoldayım türkülerini seslendirerek kutladı.
Kuruluş yıl dönümü etkinliğinde öğrenciler, türküler yanı sıra hayatını kaybeden sanatçılar Barış Manço, Cem Karaca ve Fikret Kızılok şarkılarını seslendirdi. Öğrenciler, Barış Manço'nun Dağlar Dağlar ile Gülpembe, Cem Karaca'nın Tamirci Çırağı ve Fikret Kızılok'un Zaman Zaman şarkılarını seslendirdi.
Resitalim Müzik Okulu Müdürü ve Müzik Öğretmeni Dilber Gözübüyük, kuruluşlarının 7 yılında yetiştirdikleri öğrencilerin Anadolu insanının duygularını asırlardır dilden dile aktarılarak gelinen türküleri seslendirmelerinin gururu içinde olduklarını söyledi. 7 yıl içinde bin 500 öğrenciye sağlıklı müzik bilgisi ve müzik aleti çalmasını öğrettiklerini belirten Gözübüyük, ayrıca 7 yılda hayatlarını kaybeden Barış Manço, Cem Karaca ve Fikret Kızılok'un sevilen şarkılarını seslendirerek andıklarını kaydetti.
Gözübüyük, "Kuruluş yıl dönümümüzü türkülerimiz ve ölümünden sonra halen sevilen sanatçıların şarkılarını seslendirmek istedik. Barış Manço ve Cem Karaca gibi sanatçıların unutulmamasını istedik." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz