Resmi ilanlar artık internette

Basın İlan Kurumu (BİK) Konya Şube Müdürü Özden Konur, resmi ilan hakkı bulunan gazetelerin, kadrosunda internet editörü bulundurması ve web

Basın İlan Kurumu (BİK) Konya Şube Müdürü Özden Konur, resmi ilan hakkı bulunan gazetelerin, kadrosunda internet editörü bulundurması ve web sitesini güncellemesi şartıyla ilanları sitelerinde yayınlayabileceğini bildirdi.

Konur, yaptığı yazılı açıklamada, teknolojik gelişmeler ışığında yenilenen ve yerel basının dönüşümüne de katkı sağlayan BİK'in, ilanların daha çok kişiye ulaşması için yeni düzenlemeler yapmaya devam ettiğini belirtti.

Şubat ayındaki genel kurulda alınan kararlar gereği 1 Nisan 2012'den itibaren artık gazetelerin kadrolarında bulunan kişilerden birini internet editörü olarak gösterebileceğini vurgulayan Konur, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Ayrıca yine aynı genel kurulda alınan karar gereği kadrosunda internet editörü bulunduran ve yayınlama sorumluluğunda bulundukları resmi ilanları gazetelerine ait internet sitelerinde düzenli olarak yayınlayan ve internet sitelerini düzenli olarak güncelleyen gazetelere esas gösterge sayılarının 10'da 1'i oranında ek gösterge uygulanacak. Bu düzenlemeyle gazetelerin internet siteleri daha aktif bir duruma gelecek. Bu sayede gazetelerin internet sitelerinin de takip edilme oranları artmış olacak. Ayrıca resmi ilanlar da daha fazla kişiye ulaşacak ve resmi ilanlara vatandaşlar çok daha kolay ulaşabilecek."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: