Ressam Kara, Sanko Sanat Galerisi’nde Sergi Açacak

Ressam Ümit Kara, Sanko Sanat Galerisi’nde 8 Mart Cuma günü resim sergisi açacak. Sanatçı...

Ressam Ümit Kara, Sanko Sanat Galerisi’nde 8 Mart Cuma günü resim sergisi açacak. Sanatçı Kara’nın “Ağaçlarım ve Çiçeklerim” adlı sergisi, Gaziantepli sanatseverlerle buluşacak.

1952 yılında Adıyaman’ın Besni ilçesinde doğan Kara, 1972 yılında Gazi Eğitim Enstitüsü Resim Bölümü’nü bitirdi, 1985 yılında Gazi Eğitim Fakültesi’nde lisansını tamamladı. Adana Düziçi Öğretmen Okulu ve Ankara’da orta öğretim kurumlarında çalışan sanatçı, 1984 yılında Ankara Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü’ne geçti. 1999 yılında emekli olarak, kendi atölyesinde sanatsal çalışmalarına devam etti.

Reklam
Reklam

Sanatçı, resim çalışmalarının yanında Selçuklu dönemi ahşap işçiliğini araştırmakta ve Türk mobilya stilinin oluşması için örnekler çıkarıp sergilemektedir. Cami mimarisi ile de ilgilenen sanatçı, Ankara’da Hacı Dursun Erdemir Camisi’nin minber ve mihrabını yaptı.

Doğadan betimlediği konuları renk ve lekeyi ön plana alarak anlatan Ümit Kara, yurt içi ve yurt dışında 28 resim, 22 ahşap sergisi açtı. Yerli ve yabancı koleksiyonlarda eserleri bulunuyor.

Kara’nın, 8 Mart Cuma günü saat 17.30’da Sanko Park Alışveriş Merkezi 3’üncü katta bulunan Sanko Sanat Galerisi’nde açılacak sergisi, 22 Mart’a kadar her gün 10.00-22.00 saatleri arasında gezilebilecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: