Ressam Mustafa Köseoğlu Sergi Açtı

Ressam Mustafa Köseoğlu, 24'ncü kişisel sergisini Gaziantep Sanko Sanat Galerisi'nde açtı. Sergide, Köseoğlu'nun yağlı boya...

Ressam Mustafa Köseoğlu, 24'ncü kişisel sergisini Gaziantep Sanko Sanat Galerisi'nde açtı. Sergide, Köseoğlu'nun yağlı boya tekniğiyle yaptığı 27 eser yer aldı.

Köseoğlu, sergi açılışında yaptığı konuşmada, Gaziantep'e gelmekten ve Gaziantepli sanatseverlerle eserlerini paylaşmaktan mutlu olduğunu söyledi. "Bir sanatçı yaptığı eserleri ne kadar çok insanla paylaşırsa o kadar mutlu olur" diyen Köeoğlu, Sanko Sanat Galerisi yönetimine, "geleceğin yarınlarını oluşturduğu için" teşekkür etti.

Açılışa katılan Sanko Park Alışveriş Merkezi Genel Müdürü Ufuk Tokdemir ise sosyal paylaşım sitesinde okuduğu bir söze değinerek, "Sanatsız bir toplum yeni doğmuş çocuk sayılır, sanatsız adam insan olamaz. Antalya'dan gelip bu güzellikleri bizimle paylaştığı için sanatçımıza teşekkür ederim" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Konuşmaların ardından Sanko Park Alışveriş Merkezi 3'ncü katta bulunan Sanko Sanat Galerisi'ndeki serginin açılışı, İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Mehmet Aykanat, Sanko Park Alışveriş Merkezi Genel Müdürü Ufuk Tokdemir ve ressam yazar Akten Köylüoğlu tarafından yapıldı.

Konuşmaların ardından Ufuk Tokdemir, ressam Mustafa Köseoğlu'na teşekkür plaketi verdi. Köseoğlu, eserleri inceleyen konuklarına resimler hakkında bilgi verdi. Sergi,12 Nisan'a kadar gezilebilecek.

RESSAMIN ÖZGEÇMİŞİ

Çorum'da 1950 yılında dünyaya gelen Köseoğlu, 1974 yılında Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü'nü bitirdi, Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde lisans eğitimi aldı.

Doğayı esin kaynağı olarak alan sanatçının resmin temelinde, vazgeçilmez bir doğa anlayışı bulunuyor. Artistik özgünlüğü benimseyen bir renk ve figür ressamı olan Köseoğlu'nun konuları her zaman değişkenlik gösterebiliyor.

"Renkçi ve lekeci" olan, doğal formun geriye itilerek, çizgi ve renk dokusunun öne çıktığı dinamik figürlerinde, soyuta yakın bir biçim anlayışını benimseyen Köseoğlu, çalışmalarını Antalya'daki atölyesinde sürdürüyor.

Reklam
Reklam

Köseoğlu, şimdiye kadar Antalya, Eskişehir, Ankara, İstanbul, Bodrum ve İzmir'de 23 kişisel sergi açtı, Ankara, İstanbul ve Almanya'da 9 karma sergiye, 2 de yarışmalı sergiye katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz