Ressamlar Konya’yı resmedecek

1. Uluslararası Bilim, Kültür, Sanat Günleri etkinliği çerçevesinde 20 ülkeden 32 profesyonel ressam Konya’ya geldi.

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi’nin düzenlediği 1. Uluslararası Bilim, Kültür, Sanat Günleri etkinliği çerçevesinde 20 ülkeden 32 ressam Konya’ya geldi. Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Orhan Cebrailoğlu’nun organizatörlüğünde yapılan etkinliğin tanıtım toplantısı KTO Karatay Üniversitesi’nde yapıldı.

Toplantıya KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Hüseyin Üzülmez, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan ve Maliye Bakanı Strateji Geliştirme Başkanı Ahmet Kesik ile akademisyenler katıldı.

Reklam
Reklam

Toplantının açılış konuşmasını yapan KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Hüseyin Üzülmez, 2009 yılında kurulan üniversitelerinin eğitim, sanayi, ticaret, sanat ve kültürü bir merkezde toplayarak geliştirmeyi amaçladığını bildirdi. Bu kapsamda üniversitenin 1. Dünya Ressamları’nın Buluşması organizasyonunu gerçekleştirdiğini söyleyen Hüseyin Üzülmez, “Sanatçılarımız bizim tarihimizi, kültürümüzü tanıyacaklar. Daha sonra da bunu resmederek tanıtacaklar” diye konuştu.

KTO Karatay Üniversitesi’ni tanıtarak sözlerine başlayan Rektör Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu da KTO Karatay Üniversitesi’nin 2009 yılında Türkiye’deki sivil toplum, sanayi ve ticaret dünyasının dördüncü üniversitesi olarak Konya Ticaret Odası öncülüğünde KTO Eğitim ve Sağlık Vakfı tarafından kurulduğunu söyledi.

Uygulamalı eğitimi temel alan bir eğitim sistemi ile yola çıktıklarını söyleyen Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu, “Sanayi ve ticaret dünyasının sorunlarına öncelikle çözüm üreten, işbirliklerine önem veren ve bölge halkının ‘Benim Üniversitem’ diyeceği bir üniversite olma yolunda çalışmalarımızı yürütüyoruz. Halen Celaleddin Karatay Sempozyumu hazırlığı içindeyiz. Selçukluların ve Konyamızın sembolü lale ile ilgili çalışmalar yürütüyoruz. Lalenin tanıtımına büyük destek veriyoruz. Geçmişten günümüze aktarılan tüm değerler sisteminin ancak bilim ve sanat aracılığı ile sağlanabileceğinin farkında olan üniversitemiz, bilime ve bilimsel düşünceye verdiği değer kadar sanata ve sanatçıya da değer vermektedir. Bu değer ölçütü sadece sanatçılar ve sanatı desteklemenin ötesinde Konya ilinin tarihi ve kültürel özelliklerinin de vurgulanmasını ve tanıtımını kapsamaktadır” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Üniversitenin yürüttüğü sanat çalışmaları çerçevesinde 13-28 Mayıs 2011 tarihleri arasında Birinci Uluslararası Bilim Sanat Kültür Günleri ve Karma Sergisi programını düzenlediklerini kaydeden Prof. Dr. Babaoğlu, “Organizatörlüğünü Ressam Orhan Cebrailoğlu’nun yaptığı bu sergi çalışmasına 20 ülkeden 32 profesyonel sanatçı katılmaktadır. Umuyorum çalışmalar sonunda Karatay Medresesi, İnce Minare Müzesi, Alaeddin Camii ve tepesi, Çatalhöyük, Sille, Kilistra dahil birçok değerimizin değerli sanatçılarımız yorumlarını içeren tabloları bizlerin beğenisine sunulacaktır. Bu amaçla tüm sanatçılarımızı Konya ve ülkemizin tanıtımı kapsamında misafir ediyor olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

Dünyanın dört bir yanından Konya’ya gelen ressamlar da Hz. Mevlana’nın diyarı olan Konya’da bulunmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, 27 Mayıs’ta açılacak olan resim sergisine tüm Konya halkını davet etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz