Restoranda patlama: 19 ölü

BAĞDAT (İHA) - Irak'ın başkenti Bağdat'ta düzenlenen bir intihar eyleminde 19 Iraklı'nın hayatını kaybettiği bildirildi.

Bağdat'ın merkezindeki Kifah semtinde bulunan El Sadriye Caddesi'nde yerel saatle 10.00 (TSİ 09.00) sıralarında bir intihar komandosu, caddede bulunan Sadr Ofisi yakınlarındaki bir lokanta önünde üzerindeki bombaları patlattı. Patlamada 19 Iraklı'nın hayatını kaybettiği ifade edilirken, bir çok kişi de yaralandı. Büyük paniğe neden olan olay sonrası bölgeye intikal eden Irak polisi ve itfaiyesi, olaya müdahale etti. Ayrıca saldırıda hayatını kaybedenlerin hepsinin sivil olduğu bildirildi.

Reklam
Reklam

Olayın görgü tanıklarından Hüsam Ahmet, "İntihar saldırganı içeri girince içerdekiler üzerindeki bombaları patlatacağını anlamış. Onu dışarı atarken, bombaları patlatmış.

Ölü ve yaralılar çoktu" dedi.

Bazı Iraklılar ise saldırının kalabalık caddeden polis devriyesi geçerken gerçekleştirdiğini iddia etti. Ebu Musab Zerkavi'nin öldürülmesinin ardından El Kaide Irak örgütünün özellikle Bağdat'ta birkaç gün saldırıların arttıracağı öne sürülüyordu.