Restorasyon Ekibinden Hatay Valisi Lekesiz'e Ziyaret

Tarihi Sokollu Mehmet Paşa Külliyesindeki restorasyon çalışmalarını sürdüren ekip üyeleri, Hatay Valisi Mehmet Celelettin Lekesiz'i ziyaret etti.

Tarihi Sokollu Mehmet Paşa Külliyesindeki restorasyon çalışmalarını sürdüren ekip üyeleri, Hatay Valisi Mehmet Celelettin Lekesiz'i ziyaret etti. Vali Lekesiz, restorasyonda görevli Payas Belediyesinden Mimar Tuba Tutar Kablan, iç denetim uzmanı Bayram Oğuz Yıldızhan, çevre ve kültür değerlerini koruma ve tanıtma vakfından mimar Alp Arısoy, sanat tarihçisi Zeynep Biçer ve Hatay Valiliği’nden inşaat mühendisi Atilla Özcan'ı makamında kabul eti. Lekesiz, Mimar Sinan'ın muhteşem eserlerinden biri olan külliyenin denize konumu ve tarihi Payas Kalesi’nin hemen yanında yer alması dolayısıyla son derece önemli bir yere sahip olduğunu kaydetti. Külliyeye doğru fonksiyonlar yüklenilerek, yeniden ihtişamlı günlerine kavuşturulması ve turizme kazandırılmasına yönelik çalışmaların devam ettiğini ifade eden "Tarihi ve kültürel zenginliklerimize sahip çıkma ve onları yeniden ayağa kaldırmak hepimizin görevi ve sorumluluğu. Tarihi ve kültürel varlıklarımızın her biri ayrı bir öneme sahip. Hele hele Sokollu Külliyesi gibi muhteşem eserler asla ihmal edilmemeli" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: