Restorasyonu Tamamlanan Sille Ak Cami Ibadete Açıldı

Selçuklu Belediyesi tarafından, Sille'deki tarihi mekanların gün yüzüne çıkarılması amacıyla başlatılan çalışmalar kapsamında,   restorasyonu tamamlanan Sille Ak Cami ibadete açıldı.

Selçuklu Belediyesi tarafından, Sille'deki tarihi mekanların gün yüzüne çıkarılması amacıyla başlatılan çalışmalar kapsamında, restorasyonu tamamlanan Sille Ak Cami ibadete açıldı. Dini yapıların restorasyonu kapsamında Mormi ve Orta Cami'lerin ardından restorasyonu tamamlanan Ak Cami'nin duvarlarında bulunan derin çatlaklar onarılarak, alt ve üst katlarında bulunan döşemeler aslına uygun olarak değiştirildi. Camilerin, iç ve dış sıvalarla çatı kısmında bulunan saç kaplamalar, kurşun kaplamayla değiştirilerek, minber, mihrap, kürsü ve mahfil gibi mimari öğelerin konservasyonu yapıldı. Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, makamında, Sille'nin engin kültür hazinesine sahip olduğunu söyledi. Sille'nin, günümüze kadar tarihi ve kültürel varlığını koruyabilen abideleri, mabetleri ve sosyal yaşamıyla, günümüzde de önemini koruduğunu anlatan Altay, "Sille'nin tarihi ve kültürel değerlerini, el sanatlarını, folklorik yapısını yeniden canlandırmak ve geliştirmek için önemli projeler başlattık. Tarihi Mormi ve Orta Camilerinin ardından Ak Cami restorasyonu da tamamlanarak ibadete açıldı Çay Cami restorasyonunda da sona yaklaşıldı" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: