Retina ekran 13 inç macbook’a geliyor

Apple’ın 23 Ekim’de düzenleyeceği etkinlikte 13 inç Retina ekranlı MacBook Pro’yu da tanıtması bekleniyor.

“Retina” adını verdiği yüksek çözünürlüklü ekranları ilk olarak iPhone’da kullanan Apple, bu ekranları farklı boyutlarda da geliştirerek diğer ürünlerine eklemeye başladı. Bu yılın başlarında 3. nesil iPad namı diğer “Yeni iPad” 2048 x 1536 piksel çözünürlük sunan 9.7 inçlik ekranıyla geldi. Ardından yaz aylarında ise MacBook ailesi Retina ekrana kavuştu.
Fakat Apple, şimdilik MacBook ailesinde sadece 15 inçlik modelde Retina ekran sunuyor. 2880 x 1800 piksel çözünürlük sunan 15 inçlik ekran, sadece yüksek konfigürasyonlu MacBook Pro modelinde alınabiliyor. Bu durum 23 Ekim’de değişebilir.
Uzun süredir 13 inçlik Retina ekranlı bir MacBook Pro hazırladığı söylenen Apple, bunu iPad mini ile aynı etkinlikte duyurabilir. Çin’de ortaya çıkan resimler ise bu ürüne ait ilk resimler olma özelliğini taşıyor. Resimlerde HDMI portuna sahip bir MacBook görünüyor. Ayrıca üzerinde iki adet Thunderbolt portu bulunması da dikkat çekici. En dikkat çekici görsel ise ekran çözünürlüğünün gösterildiği görsel. Bu fotoğrafta 2560 x 1600 çözünürlük görülüyor fakat işletim sistemi Windows 7. Yine de Windows 7′li herhangi bir dizüstü bilgisayarda da böyle bir çözünürlüğe şimdiye kadar rastlamadık.
Resimlere bakılırsa 15 inçin aksine 13 inçlik modelde bir incelme söz konusu olmayacak gibi. Fiyat olarak ise giriş modelinin 1699 dolar olması bekleniyor. Bu 15 inçlik modelden 600 dolar daha ucuz olacağı anlamına geliyor. Tabii 13 inç ekrana sahip bir MacBook Air modeli de var. Apple bu ekranı o modelde kullanıp kullanmayacağı henüz bilinmiyor.
[ ****](http://www.scroll.com.tr/94477/apple-ipad-2-uretimini-durduracak/)