Reyhan-Der, Van'daki depremzedelere yardım gönderdi

Amasya'd faaliyet gösteren Reyhan-Der Başkanı Muammer Sarıkaya Van’da meydana gelen depremin bütün insanları derinden etkilediğini...

Amasya'd faaliyet gösteren Reyhan-Der Başkanı Muammer Sarıkaya Van’da meydana gelen depremin bütün insanları derinden etkilediğini söyledi. Sarıkaya, giyecek, çocuk bezi, mama, oyuncak ve temizlik malzemelerinden oluşan 60 koli yardım malzemesini kargo ile bölgeye gönderdiklerini belirtti.
Yaklaşık 850 bin insanın bu felaketten etkilendiğini dile getiren Sarıkaya, "523 vatandaşımızın hayatını kaybettiği,1650 vatandaşımızın yaralandığı bu elim felakette tüm Türkiye'ye ayağa kalkmıştır. Topyekün bir yardım seferberliği başlatılmıştır. Türk milleti yine her zor zamanda olduğu gibi bu seferde üzerine düşen görevi hakkı ile yerine getirmek için üstün gayret göstermektedir. Bölgeden özellikle battaniye, mama su, erzak ve giyeceğe ihtiyaç duyulmaktadır." dedi.
Reyhan-Der olarak Van’daki deprezedelere katkıda bulunmak istediklerini dile getiren Sarıkaya, "Giyecek, çocuk bezi, mama, oyuncak ve temizlik malzemelerinden oluşan 60 koli yardım malzemelerini kargo ile bölgeye gönderdik. Yaşanan bu felaket millet olarak hepimizi derinden üzmüştür. Ancak üzüntülerin paylaştıkça azalacağına gönülden inanıyoruz. Ne miktarda olursa olsun bu vatandaşlarımıza yardım etmeli acılarını paylaşmalıyız." diye konuştu.
Depremlerin Türkiye'nin ihmal edilemez gerçeklerden birisi olduğunu vurgulayan Sarıkaya, şunları söyledi, "On iki sene önce yaşadıklarımız ortadadır. Buna rağmen ders aldığımız söylenemez. Depremden kaçış mümkün değildir. Ama depreme hazır olmak mümkündür. Bu tür felaketlerde can ve mal kaybını en aza indirmek başlıca görevimiz olmalı yapılması gerekenleri bir an evvel gerçekleştirmeliyiz. Depremde hayatını kaybedenlere Cenab-ı Allah'tan rahmet, yakınlarına sabr-ı cemil diliyoruz. Yaralılara da acil şifalar diliyoruz.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz