Reyhan Gürtuna türbanı çıkardı

Turkuaz hareketi lideri Ali Müfit Gürtuna eşinin başını açmasına ilişkin hiç kolay bir karar olmadığını belirterek, eşinin bu kararla bir rol ya da model olmayı istemediğini söyledi.

Turkuaz hareketi lideri Ali Müfit Gürtuna'nın eşi Reyhan Gürtuna, radikal bir kararla başını açtı. Türbanı çıkaran Reyhan Hanım, Sultanbeyli'de inşa edilen bir spor kompleksinin açılış töreninde, ilk kez başı açık ve saçları fönlü halde objektiflere poz verdi. Türbanını çıkarıp saçlarını fönleterek katıldığı bir açılışta go-kart'a binen Reyhan Gürtuna'ya ilişkin haberler üzerine açıklama yapan ESKİ İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna eşinin bu kararı vermesinin kolay olmadığını söyledi.

Reklam
Reklam

Gürtuna eşinin başını açma kararını verdikten sonra gazetecilere yakalanmamak için çalıştığını belirterek, "Ancak yaşanan bir hayat var. Netice de yakalanınca da gazetede haber oldu. Onun bu kararı kolay olmadı ama kendisinin bireysel tercihidir. Kendi hayat tarzını, üslubunu kendisi seçiyor. Bize de saygı duymak gerekiyor. Evlendiğimiz zaman da kapalıydı. Tabi ki bir süreç yaşandı. Ama sonuçta kendi kararını kendisi verdi" dedi.

Habercilerin bu karar karşısında tepki verip vermediğini sorması üzerine Gürtuna, "Kolay değil zor bir karar. Bilinen bir insan olması, göz önünde olan bir sima olması, işin zorluğunu daha da büyütüyor. Hiç kolay bir karar olmadığını düşünüyorum" diye konuştu.

"Gazetecilerin vatandaşlardan ne gibi tepkiler aldınız?" şeklindeki sorusuna ise Gürtuna, "Bu tamamen bireysel bir olay. Kararını birey olarak ortaya koydu. Tabi ki her değişim her farklı takdimin taraftarı da olur buna karşı çıkan da olur. Bu da normaldir. Toplum her yeni bir olayı tartışır, tartışmalar sonucunda ise toplumsal kabul ortaya çıkar" ifadelerini kullandı.
Reyhan Gürtuna'nın aldığı bu kararla köprü vazifesi görevini üstlenip üstlenmeyeceği yönündeki soruya ise Gürtuna, "Kendisinin üstlenmeyi hedeflediği bir rol model yok. Bunu kendisi her aşamada söylüyor zaten. Bu kendi tercihi kendisinin geldiği bir noktada demek ki buna ihtiyaç duydu" dedi.

Reklam
Reklam

Ardından Gürtuna bir radyo programına katılmak üzere ofisinden ayrıldı.

İHA