Reyhanlı Esnafı KOSGEB’den Gelecek Haberi Bekliyor

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde 11 Mayıs tarihinde meydana gelen patlamanın ardından zarar gören esnafa devlet kanalıyla...

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde 11 Mayıs tarihinde meydana gelen patlamanın ardından zarar gören esnafa devlet kanalıyla yapılacak yardımlar sürüyor. Reyhanlı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necmettin Zoroğlu, yaşanan süreçten en fazla esnaf ve sanayicinin etkilendiğini söyledi.

Yaşanan süreçte gördükleri destekten ötürü hükümete teşekkür eden Zoroğlu, “Bu sürecin yaşandığı ilk günden beri devletimiz hep yanımızda oldu. Başta Cumhurbaşkanımız, Bakanlarımız, Başbakanımız, sivil toplum örgütleri. Maddi anlamda devletimizin katkılarından dolayı kendilerine hükümetimize şükranlarımızın sunuyoruz. Ama bu süreçte Reyhanlı biraz daha onure edilse yani biraz daha manevi anlamda destek görseydik diye düşünüyorum. Sanayici ve esnaf arkadaşlarımızın ticari manada burada bir çöküntü yaşadığını hepimiz biliyoruz. Bunla ilgili olarak bir takım sözler verildi. KOSGEB kredileri ile ilgili olarak açıklamalar yapıldı. Ama şuanda bunların neticesini bekliyoruz. Herhangi bir şey olmadı. Biz her zaman devletimizin yanında olduk, güvendik.” dedi.

Reklam
Reklam

Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi ise yaraların en hızlı şekilde sarıldığını aktararak KOSGEB kredisi sayesinde esnafın rahat bir nefes alacağını söyledi. Şanverdi, “Başbakanımız buraya kadar geldi. Olay anından itibaren tüm hükümetimiz adeta bir seferberlik ilan etti. Şu anda yaraları hızlı bir şekilde sarmaya başladık. Yıktığımız birkaç tane işyeri var. Onları da kısa sürede inşa edip tamamlayacağız. Esnafımızın yaralarını hızlı bir şekilde sarmaya başladık. Bundan donrada sarmaya devam edeceğiz. KOSGEB kanalıyla da zarar gören esnafımıza inşallah büyük destekte verilecek. Bu destekle de esnafımız ayağa kalkacaktır.” ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: